AVG toestemmingvoorbeeld-office-button-alle-zakelijke-brieven
topvoorbeelden-alle-brief-voorbeelden

AVG toestemming is nodig om gegevens te verwerken. In verband met de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is het niet zomaar toegestaan om persoonsgegevens te verwerken. Voor het verwerken van persoonsgegevens heb je een wettelijke grondslag nodig.

Dit houdt in dat je volgens de wet een noodzaak of toestemming moet hebben voor het bewaren van de persoonsgegevens. De AVG geldt voor de gehele EU en heeft in mei 2018 de wet bescherming persoonsgegevens vervangen. 


Bekijk AVG Toestemming voorbeeld

AVG-voorbeeld

AVG toestemming voorbeelden

Om te voldoen aan de AVG hebben veel bedrijven het privacy beleid aangepast. Om dit door te geven aan degenen waarvan ze de gegevens bewaren, kan een brief of mail worden gestuurd naar alle relaties. Hieronder hebben we 4 voorbeelden van zo'n AVG toestemming geschreven. 

AVG toestemming Voorbeeld 1

Beste (Naam),

 

Wij nemen jouw privacy zeer serieus. Want wij vinden het belangrijk dat jij volledige controle hebt over de persoonlijke informatie die je met ons deelt bij het kopen van onze producten.

Met het doel ons aan te passen aan de AVG (Algemene verordening van gegevensbescherming), hebben wij ons privacy beleid geüpdatet. Deze wijzigingen zijn te vinden op (website url).

 

Wat gaat er precies veranderen?

We vatten de belangrijkste feiten rondom de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens, voor je samen:

•          Wij zijn volledig transparant over welke gegevens we van je gebruiken.

•          Jij hebt het recht om in te zien wat we met je data doen.

•          Je persoonlijke gegevens zijn bij ons goed beschermd.

Je hoeft verder geen enkele actie te ondernemen na het ontvangen van deze mail. Als je onze services blijft gebruiken, ga je akkoord met ons privacy voorwaarden.

 

Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Team TopVoorbeelden

AVG toestemming Voorbeeld 2

Beste (Naam)

 

Bij TopVoorbeelden spannen we ons in voor de privacy en veiligheid van jouw (persoons)gegevens. Als een belangrijk onderdeel van dat streven, hebben we ons privacy- en cookiebeleid aangepast om aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te kunnen voldoen.

Wij verheugen te kunnen mededelen dat daarbij ons nieuwe beleid beter, korter en duidelijker is geworden!

Ons nieuwe privacy- en cookiebeleid is te lezen op de volgende url: (url)

Verder hoef je niks te doen. Wanneer je na het lezen van ons nieuwe beleid aanpassingen wil maken, kan dit via je persoonlijke omgeving op onze website.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team TopVoorbeelden

AVG toestemming Voorbeeld 3

Beste (Naam)

 

We hebben de Privacyverklaring bijgewerkt om de bescherming van je gegevens nog beter te verzorgen. Met onze wijzigingen voldoen wij volledig aan de nieuwe normen van de Europese wet met betrekking tot gegevensbescherming, bekend als de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Zoals je van ons gewend bent, kun je ervan uitgaan dat wij bij TopVoorbeelden veilig omgaan met je gegevens.  

 

Je kunt de wijzigingen en ons nieuwe heldere beleid lezen op (url). Wij hechten veel waarde aan jouw privacy en willen er dan ook voor zorgen dat je op de hoogte bent over dit onderwerp.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team TopVoorbeelden

AVG toestemming voorbeeld 4

Beste (Naam)

 

Omdat wij bij Topvoorbeelden je privacy en de bescherming van je gegevens erg belangrijk vinden, informeren wij je graag over de wijzigingen die wij hebben doorgevoerd in ons Privacy beleid.  

De wijzigingen in ons privacy beleid zijn erop gericht om meer duidelijkheid te geven, waarbij bescherming van je persoonsgegevens centraal staat. Met de wijzigingen voldoen wij volledig aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU.  

 

In hoofdlijnen hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd:

ü  Wij hebben een korter en duidelijker omschreven beleid gemaakt.

ü  Wij hebben helder omschreven wat wij met je gegevens doen en de rechten die je daarbij hebt.

 

Ons nieuwe privacy beleid gaat per direct in en kun je lezen via de volgende link (url).

 

Bij vragen kan je contact met ons opnemen via (mailadres)

 

Met vriendelijke groet,

 

Team TopVoorbeelden

Download de AVG toestemming voorbeelden in Word

Download AVG toestemming voorbeeld 1

Download AVG toestemming voorbeeld 2

Download AVG toestemming voorbeeld 3

Download AVG toestemming voorbeeld 4

Lees meer over de AVG op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens