CV voorbeeld Word

CV voorbeeld Word, 100% gratis voorbeelden van een modern CV.

Wil je zorgen dat jouw CV eruit springt tijdens de sollicitatieprocedure? Dat kan eenvoudig en snel met onze gratis CV voorbeelden in Microsoft Word.

Bekijk de verschillende voorbeelden, download het voorbeeld wat het beste bij je past en wijzig de gegevens eenvoudig en snel!
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-buttonBekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

CV Voorbeeld Word, gratis downloads

Met onze gratis CV voorbeelden kan je zorgen dat je profiel ertussenuit springt en maak je binnen no time een perfect CV!

Kies de format die het beste bij je past, download het sjabloon in Word en pas de gegevens aan. Een CV maken is nog nooit zo simpel geweest. 


Bekijk hieronder de Gratis CV Sjablonen. Klik op de gewenste template om door te gaan naar de pagina waar je die template kunt downloaden.  Bekijk ook de gratis voorbeeld CV's op Carla's Templates. 


 • CV voorbeeld Word
 • 100% gratis
 • Eenvoudig en snel
 • Download in Word
 • Geen verborgen kosten
 • Modern
 • Simpel aan te passen
 • Direct te wijzigen
 • Online instructies

cv voorbeeld 1
cv voorbeeld 2
cv voorbeeld 3

Gratis CV Template 1

CV-voorbeeld-33

Bekijk Template 1


Gratis CV Template 2

CV-voorbeeld-34

Bekijk Template 2


Gratis CV Template 3

CV-voorbeeld-35

Bekijk Template 3


Gratis CV Template 4

CV-voorbeeld-36

Bekijk Template 4
Gratis CV Template 5

CV-voorbeeld-37

Bekijk Template 5


Gratis CV Template 6

CV-voorbeeld-32

Bekijk Template 6


Gratis CV Template 7

CV-voorbeeld-27

Bekijk Template 7


Gratis CV Template 8

CV-voorbeeld-26

Bekijk Template 8
Gratis CV Template 9

CV-voorbeeld-23

Bekijk Template 9


Gratis CV Template 10

CV-voorbeeld-22

Bekijk Template 10


Gratis CV Template 11

CV-voorbeeld-21

Bekijk Template 11


Gratis CV Template 12

CV-voorbeeld-20

Bekijk Template 12
Gratis CV Template 13

CV-voorbeeld-6

Bekijk Template 13


Gratis CV Template 14

CV-voorbeeld-13

Bekijk Template 14


Gratis CV Template 15

CV-voorbeeld-18

Bekijk Template 15


Gratis CV Template 16

CV-voorbeeld-9

Bekijk Template 16
bekijk-alle-cv-voorbeelden

CV Maken

Als je een cv maakt is het belangrijk om te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Lees de vacature goed door en gebruik de kernwoorden uit de vacature die overeenkomst met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Een standaard cv is als volgt opgebouwd:

 • Persoonlijke informatie: naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kan je een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 • Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen.
 • Werkervaring: alle relevante werkervaring met functietitel, bedrijfsnaam en data.
 • Vaardigheden: Soft skills en hard skills.
 • Andere relevante informatie: bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten.Modern CV

Een CV wordt steeds compacter. In een modern CV staat alles op 1 enkele pagina, zodat de ontvanger in 1 oogopslag kan zien wat je kwaliteiten en werkervaring zijn. Met kleur en lay-out kan je het CV een eigen stijl geven en eruit laten springen.


Je kunt een modern CV in diverse ingewikkelde programma's maken, maar je kan er ook voor kiezen om het CV in Word te maken. De verschillende voorbeelden op deze website kan je downloaden en aanpassen, zodat je in een mum van tijd een CV kan opstellen. Vergeet de ellenlange CV's met (veelal dezelfde) opsommingen van werkzaamheden. Haal daaruit de gegevens die echt van belang zijn en verwerk deze in een beknopt CV. CV voorbeeld Word Modern asymmetrisch 

Je CV wordt in de regel in 6 seconden beoordeeld!

Uit onderzoek is gebleken dat de recruiters die je CV beoordelen, daar gemiddeld 6 seconden per CV voor gebruiken. Je hebt dus maar een zeer korte tijd om indruk te kunnen maken met je CV. Dat is ook de reden dat de moderne CV´s maar uit een enkele pagina bestaan en enkel een beknopte weergave van je kennis en kunde is. 

Binnen deze 6 seconden wordt er voornamelijk (80%) gekeken naar de volgende onderdelen:

 • Je naam
 • Je huidige functie en werkgever en de start en einddatum van je huidige functie
 • De functienaam, werkgevers en start en einddata van je eerdere functies
 • Je opleidingen

De overige 20% van de tijd wordt gekeken naar:

Je competenties, steekwoorden die belangrijk zijn voor de functie

Aan de hand van bovenstaande basis cijfers kan je zorgen dat de juiste onderdelen op de juiste wijze uitspringen op je CV. Bekijk ook de gratis cv templates op Carla's Templates. 

CV voorbeeld word onderdelen

CV VOORBEELD WORD: PERSONALIA

De personalia staan boven aan het CV en is het eerste waar het oog op zal vallen.

 • Naam: Helemaal bovenaan vermeld je je naam op een manier dat deze eruit springt, in grote letters en dikgedrukt.
 • Email: Zorg dat je een professioneel e-mailadres op je CV hebt staan. S
 • LinkedIn: Je LinkedIn is een handige vermelding op je CV. Het neemt weinig ruimte in beslag en als ze meer informatie over je willen weten, kunnen ze deze gemakkelijk benaderen. Zie je LinkedIn account als een verlengstuk van je CV.
 • Adresgegevens: In principe volstaat je plaatsnaam.
 • Overige gegevens zoals nationaliteit, geboortedatum zijn niet verplicht en voeg je alleen toe als je denkt dat de gegevens van positieve invloed zijn voor je sollicitatieproces.


CV VOORBEELD WORD: PROFIEL

In je profiel geef je een korte weergave van je kwaliteiten, ervaring, ambities en drive. Het is een soort geschreven elevator pitch, waarin je in het kort je toegevoegde waarde omschrijft. Vermijd lege termen, standaard opsommingen en ingewikkelde termen. Hou het simpel, gericht en bij jezelf, waarbij het natuurlijk wel van belang is dat je persoonlijke presentatie aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.


CV VOORBEELD WORD: OPLEIDINGEN

Hier geef je een korte opsomming van de opleidingen en cursussen die je hebt afgerond. Als je een opleiding niet hebt afgerond maar wel bijvoorbeeld deelcertificaten hebt behaald, zijn deze ook de moeite waard om te vermelden.

Natuurlijk wel in aansluiting op de vacature, je zwemdiploma en veterdiploma horen hier niet thuis.

 • Bovenaan staan de laatst genoten opleidingen;
 • Geef aan of je het diploma hebt behaald en vermeld eventuele relevante modules;
 • Vermeld alleen relevante opleidingen en cursussen. Als je een Bachelor diploma hebt, hoef je bijvoorbeeld niet te vermelden dat je je lagere school diploma hebt. Je hebt beperkte ruimte op de CV, dus gebruik die ruimte goed en vermeld alleen informatie met toegevoegde waarde;


CV VOORBEELD WORD: WERKERVARING

Bij je werkervaring geef je een opsomming van de functies die je hebt gehad in het verleden. Dit is een belangrijk onderdeel voor werkgevers, omdat het aangeeft of je ervaring hebt die aansluit bij het gevraagde profiel. 

 • Vermeld bij elke relevante werkervaring de naam van het bedrijf, de periode dat je er hebt gewerkt (maand/ jaar), de functie die je hebt gehad en de voornaamste taken.
 • Als je niet wil dat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent en daarom de bedrijfsnaam niet wil noemen, vermeld dan de branche en het type bedrijf en dat deze informatie kan worden opgevraagd.
 • Bij algemenere functies zijn de taken van belang om te vermelden. Een engineer is bijvoorbeeld zo’n algemeen begrip en heeft meer verdieping nodig om duidelijk te maken wat je precies hebt gedaan.
 • Laat werkervaring die niet relevant is weg. Dat je als bijbaantje tijdens je studie kranten hebt bezorgd is bijvoorbeeld niet relevant als je inmiddels je Bachelor hebt behaald en al jaren functies hebt uitgeoefend in die richting.  Het kan weer wel relevant zijn als je als student net op de arbeidsmarkt komt kijken. 
 • Hou de werkervaring wel zo beknopt mogelijk. Een uitgebreide verdieping is niet nodig als de functie voor zich spreekt.CV VOORBEELD WORD: VAARDIGHEDEN

Niet iedereen vermeldt de vaardigheden op een CV, maar deze kunnen wel een grote positieve bijdrage leveren. Misschien heb je niet de gevraagde opleiding of werkervaring, maar ben je wel in staat de functie uit te oefenen door de vaardigheden die je bezit. 

Er wordt steeds meer gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van een kandidaat. Welke persoonlijke kwaliteiten heb je die aansluiten op de functie? Denk hierbij weer goed na of de kwaliteiten een positieve meerwaarde hebben op je sollicitatieproces. Waarschijnlijk heb je tijdens je opleiding je persoonlijke kwaliteiten wel behandeld. Als je geen idee hebt wat het inhoudt, kan je het even googelen en dan vind je er genoeg informatie over. 


Is dit toch niet de lay-out die je zoekt? Bekijk ook onze andere gratis CV templates, er staan er inmiddels meer dan 100 op onze website. Van minimalistisch tot design CV's. Bekijk ook de gratis cv templates op carlastemplates.com


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button