CV voorbeeld Word

CV Voorbeeld Word- Op zoek naar inspiratie voor het maken van een modern CV in Word? Wij bieden 100% gratis voorbeelden van moderne CV's die je kunt downloaden en aanpassen aan jouw eigen wensen en behoeften.

Met onze voorbeelden zorg je ervoor dat jouw CV eruit springt tijdens de sollicitatieprocedure en maak je een professionele indruk op potentiële werkgevers. Bekijk onze verschillende voorbeelden en kies degene die het beste bij je past. Vervolgens kun je de gegevens eenvoudig en snel aanpassen aan jouw eigen situatie en ervaring. Zo maak je binnen no-time een CV dat perfect bij jou past en klaar is om te versturen naar potentiële werkgevers!


Inhoudsopgave
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-buttonBekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

CV Voorbeeld Word, gratis downloads

Onze voorbeeld templates zijn speciaal ontworpen om jou te helpen bij het maken van een professioneel CV, zonder dat je hier veel tijd en moeite in hoeft te steken. We bieden verschillende gratis CV templates aan die je kunt downloaden en naar eigen wens kunt aanpassen.

Of je nu op zoek bent naar een modern of juist klassiek CV, wij hebben altijd een template dat past bij jouw wensen en behoeften. Onze templates zijn eenvoudig te gebruiken en bieden je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk een indrukwekkend CV te maken. 


 • CV voorbeeld Word
 • 100% gratis
 • Eenvoudig en snel
 • Download in Word
 • Geen verborgen kosten
 • Modern
 • Simpel aan te passen
 • Direct te wijzigen
 • Online instructies

cv voorbeeld 1
cv voorbeeld 2
cv voorbeeld 3

Gratis CV Template 1

CV-voorbeeld-33

Bekijk Template 1


Gratis CV Template 2

CV-voorbeeld-34

Bekijk Template 2


Gratis CV Template 3

CV-voorbeeld-35

Bekijk Template 3


Gratis CV Template 4

CV-voorbeeld-36

Bekijk Template 4
Gratis CV Template 5

CV-voorbeeld-37

Bekijk Template 5


Gratis CV Template 6

CV-voorbeeld-32

Bekijk Template 6


Gratis CV Template 7

CV-voorbeeld-27

Bekijk Template 7


Gratis CV Template 8

CV-voorbeeld-26

Bekijk Template 8Gratis CV Template 9

CV-voorbeeld-23

Bekijk Template 9


Gratis CV Template 10

CV-voorbeeld-22

Bekijk Template 10


Gratis CV Template 11

CV-voorbeeld-21

Bekijk Template 11


Gratis CV Template 12

CV-voorbeeld-20

Bekijk Template 12
Gratis CV Template 13

CV-voorbeeld-6

Bekijk Template 13


Gratis CV Template 14

CV-voorbeeld-13

Bekijk Template 14


Gratis CV Template 15

CV-voorbeeld-18

Bekijk Template 15


Gratis CV Template 16

CV-voorbeeld-9

Bekijk Template 16
bekijk-alle-cv-voorbeelden

CV Maken

Een CV is een belangrijk document dat jouw professionele achtergrond, vaardigheden en kwalificaties weergeeft. Bij het opstellen van een CV is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Door de vacature goed door te lezen en de kernwoorden uit de vacature te gebruiken die overeenkomen met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden, kun je een CV maken dat aansluit bij de wensen van de werkgever.

Een standaard CV is als volgt opgebouwd:

 1. Persoonlijke informatie: Dit omvat je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kun je ook een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 2. Opleiding: Hierin vermeld je alle relevante opleidingen en cursussen die je hebt afgerond, inclusief de naam van de instelling en de periode waarin je de opleiding hebt gevolgd.
 3. Werkervaring: Dit omvat alle relevante werkervaring die je hebt opgedaan, inclusief de functietitel, de naam van het bedrijf en de periode waarin je bij het bedrijf hebt gewerkt. Het is belangrijk om de werkervaring te beschrijven in termen van prestaties en resultaten, in plaats van alleen taken en verantwoordelijkheden.
 4. Vaardigheden: Dit is een overzicht van je soft skills en hard skills die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Hierin kun je bijvoorbeeld vermelden welke talen je spreekt, welke software je beheerst of welke specifieke technische vaardigheden je hebt.
 5. Andere relevante informatie: Dit kan bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten omvatten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.


CV Voorbeeld Word Templates Gebruiken

De voorbeelden zijn gemaakt in Microsoft Word en bestaan uit tekstvakken die je kunt aanpassen aan jouw persoonlijke situatie.

Het gebruik van onze CV voorbeelden is eenvoudig en snel. Kies het voorbeeld dat het beste bij jouw wensen en behoeften past en download het naar jouw computer. Zodra je het bestand hebt gedownload, kun je het openen in Microsoft Word.

Het voordeel van onze CV voorbeelden is dat je de tekst en lay-out gemakkelijk kunt bewerken. Je kunt de tekstvakken aanpassen door de inhoud te verwijderen of toe te voegen, zodat jouw CV volledig is aangepast aan jouw eigen situatie. De tekstvakken zijn handig geplaatst en georganiseerd, waardoor je gemakkelijk door de verschillende secties van de CV kunt navigeren en de inhoud kunt bewerken.

Bovendien kun je de lay-out van het voorbeeld aanpassen aan jouw eigen wensen en voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren wijzigen om het beter te laten aansluiten bij jouw persoonlijkheid, of afbeeldingen en logo's toevoegen om jouw CV een persoonlijke touch te geven.

Zodra je klaar bent met het bewerken van jouw CV voorbeeld, kun je het opslaan op jouw computer en deze versturen naar potentiële werkgevers.


CV voorbeeld Word Modern asymmetrisch 

Je CV wordt in de regel in 6 seconden beoordeeld!

Uit onderzoek is gebleken dat de recruiters die je CV beoordelen, daar gemiddeld 6 seconden per CV voor gebruiken. Je hebt dus maar een zeer korte tijd om indruk te kunnen maken met je CV. Dat is ook de reden dat de moderne CV´s maar uit een enkele pagina bestaan en enkel een beknopte weergave van je kennis en kunde is. 

Binnen deze 6 seconden wordt er voornamelijk (80%) gekeken naar de volgende onderdelen:

 • Je naam
 • Je huidige functie en werkgever en de start en einddatum van je huidige functie
 • De functienaam, werkgevers en start en einddata van je eerdere functies
 • Je opleidingen

De overige 20% van de tijd wordt gekeken naar:

Je competenties, steekwoorden die belangrijk zijn voor de functie

Aan de hand van bovenstaande basis cijfers kan je zorgen dat de juiste onderdelen op de juiste wijze uitspringen op je CV. 


CV voorbeeld word onderdelen

Een CV is een belangrijk document dat jouw professionele achtergrond, vaardigheden en kwalificaties weergeeft. Bij het opstellen van een CV is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je de juiste informatie op de juiste manier presenteert. Door een standaard opbouw te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw CV gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk is voor potentiële werkgevers.

In deze lijst vind je een overzicht van de standaard onderdelen die je kunt gebruiken bij het opstellen van jouw CV. Door deze onderdelen te gebruiken en de juiste informatie op te nemen, vergroot je de kans dat jouw CV wordt geselecteerd voor verdere sollicitatierondes.


CV VOORBEELD WORD: PERSONALIA

De personalia zijn het eerste onderdeel van jouw CV en vormen de basis van de informatie die je gaat delen. Het is daarom van groot belang dat deze informatie correct en professioneel wordt gepresenteerd.

Bij de personalia vermeld je de volgende informatie:

 1. Naam: Jouw naam is het eerste wat opvalt op jouw CV en moet daarom op een opvallende manier worden gepresenteerd. Zet jouw naam helemaal bovenaan het CV, in grote letters en dikgedrukt, zodat deze meteen opvalt.
 2. Email: Vermeld een professioneel e-mailadres op jouw CV. Zorg dat het e-mailadres duidelijk en makkelijk leesbaar is.
 3. LinkedIn: LinkedIn is een platform dat veel wordt gebruikt door werkgevers en recruiters. Vermeld daarom jouw LinkedIn-profiel op jouw CV. Dit geeft de werkgever de mogelijkheid om meer informatie over jou te vinden. Plaats de link naar jouw profiel onder jouw e-mailadres.
 4. Adresgegevens: Vermeld enkel jouw plaatsnaam. Het is niet nodig om jouw volledige adres te vermelden.
 5. Overige gegevens: Nationaliteit en geboortedatum zijn niet verplicht en voeg je alleen toe als je denkt dat deze informatie van positieve invloed kan zijn voor jouw sollicitatieproces. Verder is het belangrijk om je bewust te zijn van eventuele discriminatie op basis van leeftijd, nationaliteit of afkomst. Het vermelden van deze gegevens is dan ook niet verplicht.


CV VOORBEELD WORD: PROFIEL

Het profiel is een belangrijk onderdeel van jouw CV waarin je jezelf kort en krachtig presenteert. Het is een soort elevator pitch waarin je jouw toegevoegde waarde voor de werkgever in een paar zinnen samenvat. In het profiel geef je een korte weergave van jouw kwaliteiten, ervaring, ambities en drive.

Het is van belang om jouw profiel zo persoonlijk mogelijk te maken en te laten aansluiten bij de vacature waar je op solliciteert. Vermijd daarom lege termen, standaard opsommingen en ingewikkelde termen. Hou het simpel, gericht en bij jezelf.

Een goed profiel is duidelijk en beknopt. Geef in maximaal drie tot vijf zinnen een beeld van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Gebruik hierbij actieve en krachtige woorden die de werkgever aanspreken en geef concreet aan wat jouw toegevoegde waarde is voor het bedrijf.

Het is belangrijk om het profiel regelmatig aan te passen aan de functie waarop je solliciteert. Lees daarom altijd de vacaturetekst goed door en gebruik de juiste zoekwoorden in jouw profiel. Hierdoor valt jouw CV op en vergroot je de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Lees meer over het opstellen van een profieltekst


CV VOORBEELD WORD: OPLEIDINGEN

Het onderdeel 'Opleiding' is een belangrijk onderdeel van jouw CV. Hier geef je een overzicht van de opleidingen en cursussen die je hebt afgerond en eventueel deelcertificaten die je hebt behaald. Het is van belang om alleen relevante opleidingen en cursussen te vermelden en de ruimte op jouw CV effectief te gebruiken.

Bij het vermelden van jouw opleidingen en cursussen is het van belang om de volgende zaken in acht te nemen:

 1. Relevante informatie: Vermeld alleen relevante informatie over jouw opleidingen en cursussen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet jouw lagere school diploma te vermelden als je een Bachelor diploma hebt behaald. Houd er rekening mee dat je beperkte ruimte hebt op jouw CV, dus gebruik deze ruimte effectief.
 2. Volgorde: Zet jouw opleidingen en cursussen in omgekeerd chronologische volgorde, beginnend met de laatst genoten opleiding.
 3. Diplomering: Vermeld bij elke opleiding of je het diploma hebt behaald en eventuele relevante modules die je hebt gevolgd. Als je deelcertificaten hebt behaald, zijn deze ook de moeite waard om te vermelden.
 4. Relevantie: Vermeld alleen opleidingen en cursussen die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Vermijd het vermelden van niet-relevante informatie, zoals zwem- of veterdiploma's.


CV VOORBEELD WORD: WERKERVARING

Bij werkervaring geef je een overzicht van de functies die je in het verleden hebt vervuld en de voornaamste taken die hierbij horen. Dit is voor werkgevers een belangrijke indicatie of je ervaring hebt die aansluit bij het gevraagde profiel.

Bij het vermelden van jouw werkervaring is het van belang om de volgende zaken in acht te nemen:

 1. Relevante informatie: Vermeld alleen relevante werkervaring. Laat werkervaring die niet relevant is weg, zoals bijvoorbeeld een bijbaan als krantenbezorger tijdens jouw studie als je inmiddels jouw Bachelor hebt behaald en al jaren werkzaam bent in jouw vakgebied. Het kan wel relevant zijn als je net op de arbeidsmarkt komt kijken.
 2. Volledige informatie: Vermeld bij elke relevante werkervaring de naam van het bedrijf, de periode dat je er hebt gewerkt (maand/jaar), de functie die je hebt gehad en de voornaamste taken die je hebt uitgevoerd. Als je niet wilt dat jouw huidige werkgever weet dat je aan het solliciteren bent, vermeld dan de branche en het type bedrijf en dat deze informatie op aanvraag beschikbaar is.
 3. Beknopte beschrijving: Hou de beschrijving van de werkervaring beknopt en to-the-point. Bij algemene functies, zoals bijvoorbeeld engineer, is het van belang om de functie specifieker te beschrijven zodat het duidelijk is wat je precies hebt gedaan.


CV VOORBEELD WORD: VAARDIGHEDEN

Hoewel niet iedereen de vaardigheden vermeldt op zijn of haar CV, kunnen deze toch een grote bijdrage leveren aan de kans op een succesvolle sollicitatie. Het kan namelijk zijn dat je niet de gevraagde opleiding of werkervaring hebt, maar wel over de vaardigheden beschikt die nodig zijn om de functie uit te oefenen.

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van een kandidaat. Denk hierbij aan competenties als leiderschap, teamwork, communicatieve vaardigheden, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Deze persoonlijke kwaliteiten kunnen een belangrijke rol spelen bij het bepalen of je geschikt bent voor de functie.

Het is dan ook verstandig om goed na te denken welke vaardigheden en competenties je bezit die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Let wel op dat de vaardigheden en competenties aansluiten bij de vacature en een positieve meerwaarde hebben op je sollicitatieproces.

Waarschijnlijk heb je tijdens je opleiding of eerdere werkervaringen al diverse persoonlijke kwaliteiten ontwikkeld. Mocht je niet precies weten wat persoonlijke kwaliteiten inhouden of hoe je deze kunt benoemen, dan kan je hier gemakkelijk informatie over vinden via Google of andere bronnen.


CV Voorbeeld Word tips

Als je aan de slag gaat met het maken van een CV in Word, zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

 • Ten eerste is het belangrijk om een duidelijke structuur te gebruiken in je CV. Dit betekent dat je de verschillende onderdelen, zoals personalia, werkervaring en opleiding, op een logische volgorde plaatst en deze onderdelen consistent opmaakt. Dit zorgt voor een overzichtelijk en professioneel CV.
 • Daarnaast is het slim om een sjabloon te gebruiken als basis voor je CV. Er zijn tal van sjablonen beschikbaar in Word die je als basis kunt gebruiken voor je eigen CV. Hierdoor hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen en heb je al snel een mooi en professioneel ogend CV.
 • Zorg er ook voor dat je CV is aangepast op de functie waarop je solliciteert. Pas de inhoud en de opmaak van je CV aan op de vereisten en eisen die gesteld worden in de vacaturetekst. Dit vergroot de kans dat jouw CV eruit springt tussen de vele andere sollicitanten.
 • Tot slot is het belangrijk om je CV te blijven updaten en aan te passen aan veranderende omstandigheden. Houd je CV dus altijd actueel en voeg nieuwe ervaringen en opleidingen toe wanneer je die hebt behaald.


Handige linkjes

 1. https://www.carlastemplates.com/
 2. https://www.voorbeeld-office.com/cv-voorbeelden/iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

FAQ CV Voorbeeld Word

Waar kan ik gratis CV voorbeelden in Word vinden?

Er zijn tal van websites waar je gratis CV voorbeelden in Word kunt vinden, zoals Carlatemplates.com, Voorbeeld-office.com en Topvoorbeelden.com.

Kan ik het CV voorbeeld in Word aanpassen?

Ja, het is mogelijk om het CV voorbeeld in Word aan te passen. Je kunt de tekst en opmaak eenvoudig aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

Hoe lang moet een CV zijn?

Een CV hoeft niet per se lang te zijn. Het belangrijkste is dat alle relevante informatie erin staat. Over het algemeen wordt aangeraden om een CV niet langer dan twee pagina's te maken.

Moet ik een foto toevoegen aan mijn CV?

Dit is afhankelijk van de branche en de functie waarop je solliciteert. In sommige gevallen kan een foto een positieve bijdrage leveren aan je CV, maar in andere gevallen juist afleiden van de inhoud.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een CV?

De belangrijkste onderdelen van een CV zijn de personalia, opleiding, werkervaring en vaardigheden. Daarnaast kan het relevant zijn om andere informatie, zoals referenties en nevenactiviteiten, toe te voegen.

Moet ik mijn CV aanpassen aan elke sollicitatie?

Ja, het is aan te raden om je CV aan te passen aan elke sollicitatie. Pas de inhoud en de opmaak van je CV aan op de vereisten en eisen die gesteld worden in de vacaturetekst. Dit vergroot de kans dat jouw CV eruit springt tussen de vele andere sollicitanten.