cv voorbeeld gratis templates

CV voorbeeld gratis templates - Met onze gratis voorbeelden maak je binnen no time het Perfect CV! Kies de format die het beste bij je past, download het sjabloon in Word en pas de gegevens aan. Een CV maken is nog nooit zo simpel geweest. Wel of geen hobby’s? Lees onze tips en maak binnen een handomdraai je CV helemaal up to date en van deze tijd. 


Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen.


CV VOORBEELD GRATIS TEMPLATES DOWNLOADEN

Bekijk hieronder de Gratis CV Sjablonen. Klik op de gewenste template om door te gaan naar de pagina waar je die template kunt downloaden


CV VOORBEELD GRATIS TEMPLATES GEBRUIKEN

Het gebruik van onze gratis CV Word sjablonen is heel eenvoudig. Na het downloaden van het sjabloon, kun je deze eenvoudig openen in Microsoft Word en de inhoud aanpassen aan jouw persoonlijke situatie. Voeg jouw eigen informatie toe, zoals opleiding, werkervaring en vaardigheden, en verwijder de informatie die niet relevant is.

Door het aanpassen van de kleuren, lettertypen en lay-out kun je het sjabloon volledig personaliseren. Onze sjablonen zijn ontworpen met een professionele uitstraling in gedachten, zodat jij kunt opvallen tussen de rest.


Gratis CV Template 1

CV-voorbeeld-33

Bekijk Template 1


Gratis CV Template 2

CV-voorbeeld-34

Bekijk Template 2


Gratis CV Template 3

CV-voorbeeld-35

Bekijk Template 3


Gratis CV Template 4

CV-voorbeeld-36

Bekijk Template 4
Gratis CV Template 5

CV-voorbeeld-37

Bekijk Template 5


Gratis CV Template 6

CV-voorbeeld-32

Bekijk Template 6


Gratis CV Template 7

CV-voorbeeld-27

Bekijk Template 7


Gratis CV Template 8

CV-voorbeeld-26

Bekijk Template 8
Gratis CV Template 9

CV-voorbeeld-23

Bekijk Template 9


Gratis CV Template 10

CV-voorbeeld-22

Bekijk Template 10


Gratis CV Template 11

CV-voorbeeld-21

Bekijk Template 11


Gratis CV Template 12

CV-voorbeeld-20

Bekijk Template 12cv-met-chatgpt-samenmetai

Gratis CV Template 13

CV-voorbeeld-6

Bekijk Template 13


Gratis CV Template 14

CV-voorbeeld-13

Bekijk Template 14


Gratis CV Template 15

CV-voorbeeld-18

Bekijk Template 15


Gratis CV Template 16

CV-voorbeeld-9

Bekijk Template 16
bekijk-alle-cv-voorbeelden


Je kunt met een goed curriculum vitae indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Recruiters zien veel CV's op een dag en besteden maar een korte tijd aan het beoordelen van een CV.


Opbouw CV

Een effectief cv benadrukt de punten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Om dit te bereiken, is het belangrijk om de vacature zorgvuldig door te lezen en de kernwoorden en vaardigheden die relevant zijn voor jouw ervaring, opleiding en vaardigheden te gebruiken.

Een standaard cv bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijke informatie: je naam, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel een foto en woonplaats.
 • Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen die je hebt gevolgd.
 • Werkervaring: een overzicht van alle relevante werkervaring, inclusief functietitel, bedrijfsnaam en data.
 • Vaardigheden: een overzicht van zowel je soft skills als hard skills.
 • Overige informatie: hier kun je bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten opnemen die relevant zijn voor de functie.voorbeeld-cv-tips


cv voorbeeld gratis templates

 • 100% gratis
 • Snel en makkelijk te downloaden in Word
 • Makkelijk aan te passen
 • Gratis handboek
 • Modern
 • Creatief
 • Maak indruk
 • Professioneel

Modern en creatief CV

Een modern CV bestaat uit een aantal vaste onderdelen, welke overzichtelijk vermeld staan op 1 pagina. Het grote verschil met tussen een modern CV en een ouderwets CV is het aantal pagina´s. Waar voorheen alle informatie tot in detail op het CV werd gemeld, geef je in een modern CV in 1 pagina, met 1 oogopslag, de kern van je kennis en kunde weer. 

Beoordeling van je CV, de 6 seconden regel

Als je een CV maakt is het belangrijk om te weten dat recruiters vaak maar een korte tijd hebben om het te beoordelen. De 80/20 regel geeft aan dat 80% van hun tijd wordt besteed aan het beoordelen van basisinformatie zoals je naam, huidige functie, werkervaring en opleidingen. De overige 20% wordt gebruikt voor het beoordelen van de competenties die belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert.


Het is dus belangrijk om deze informatie duidelijk en overzichtelijk te presenteren, zodat de recruiter snel kan zien waar je kwaliteiten liggen en waar je ervaring hebt opgedaan.


Competenties (ook vaardigheden, kernkwaliteiten, deskundigheid, vaardigheid genoemd)

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de competenties een belangrijk onderdeel van een CV. 20% van de tijd van de beoordeling gaat uit naar de competenties. Per functie kunnen de belangrijke competenties verschillen. Hieronder volgt een opsomming van voorbeelden van belangrijke competenties voor bepaalde functies:

 • Vrachtwagenchauffeur: CE rijbewijs, code 95.
 • Inkoper: Nevi1, Nevi2.
 • Projectleider: Prince.
 • Koelmonteur: STEK, F-gassen.
 • Office Manager: Microsoft Office: Word, Excel, Powerpoint.

Je kunt de vaardigheden in verschillende mate beheersen. In het moderne CV wordt dat vaak op een bepaalde manier aangegeven, bijvoorbeeld door middel van een aantal sterren of rondjes erachter te zetten van 1 tot 5.


cv-met-chatgpt-samenmetai

Handboek Gratis CV template

Tekstblokken

Alle gratis voorbeeld CV’s zijn opgebouwd uit tekstblokken met tekst en afbeeldingen erin verwerkt. De teksten kunnen worden aangepast door dubbel te klikken op het betreffende tekstblok.

Je kunt de tekstblokken wijzigen door de rand van het desbetreffende tekstblok uit te rekken of in te krimpen, door de rondjes te slepen.


tekstblok-cv

Lettertype en lettergrootte

Alle gratis voorbeeld CV’s zijn gemaakt met het lettertype Calibri standaard, de grootte verschilt per onderdeel. Je kunt dit eenvoudig wijzigingen door de tekst in het betreffende tekstblok te selecteren en een ander lettertype te kiezen.

cv-lettertype

Kleur van de tekst wijzigen

Je kunt eenvoudig de kleur wijzigen door de betreffende tekst te selecteren en een andere kleur te kiezen.

cv-tekst

Foto wijzigen

De foto’s staan als achtergrond op een vorm van Word. Je kunt de vorm wijzigen door de afbeelding te selecteren (zorg dat de ronde vakjes zichtbaar zijn) en bij Opmaak- Vormopvulling een andere afbeelding te kiezen.

cv-afbeelding

Pictogrammen aanpassen

In sommige templates wordt bij het onderdeel hobby’s gebruik gemaakt van pictogrammen. Je kunt deze eenvoudig wijzigen door de pictogram te selecteren en bij opmaak te kiezen voor Graphic wijzigen-Van pictogrammen.  

cv-pictogrammen

CV opslaan

Je CV sla je tussentijds op in Word. Het kan zijn dat je automatisch opslaan gebruikt. Wanneer je het CV wil versturen, doe je dat in PDF. Je gaat naar Bestand-opslaan en kiest in plaats van Word voor PDF. 

cv-opslaan

Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

FAQ

Is het downloaden van de CV-voorbeelden gratis?

Ja, alle CV-voorbeelden die wij aanbieden zijn gratis te downloaden en te gebruiken.

Welke bestandsindeling hebben de CV-voorbeelden?

De CV-voorbeelden zijn beschikbaar in verschillende bestandsindelingen, zoals Word-documenten en PDF's. Op deze manier kun je het CV-voorbeeld gebruiken in het programma dat jij het prettigst vindt om in te werken.

Hoe kan ik mijn CV optimaliseren voor ATS-systemen?

Het is belangrijk om te weten dat veel bedrijven gebruik maken van ATS-systemen om sollicitaties te filteren. Om jouw CV te optimaliseren voor deze systemen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keywords gebruikt die aansluiten bij de vacature waarop je solliciteert. Probeer deze keywords op een natuurlijke manier in je CV te verwerken.

Hebben jullie ook CV-voorbeelden voor studenten?

Ja, we hebben speciale CV-voorbeelden voor studenten beschikbaar op onze website. Hierin zijn handige tips en templates te vinden die speciaal zijn afgestemd op studenten die nog weinig werkervaring hebben. Zo kun je toch een professioneel CV maken dat opvalt tussen de rest.


Bekijk ook de gratis voorbeeld CV's op Carla's Templates.