CV Voorbeeld Zorg

CV voorbeeld zorg, werk je in de zorg en heb je een CV nodig? Met behulp van onze (Gratis) voorbeelden, templates en tips maak je jouw CV binnen een handomdraai. 

 

Inhoudsopgave

Ga direct naar:
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Je kunt met een goed curriculum vitae (ook resumé genoemd) indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Recruiters zien veel CV's op een dag en besteden maar een korte tijd aan het beoordelen van een CV. Zorg er daarom voor dat jouw CV er op een positieve mannier uitspringt. Lees hieronder meer over de opbouw van een CV en bekijk en download de gratis cv templates


CV Voorbeelden zorg

Als je op zoek bent naar voorbeelden van CV's voor de zorgsector, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder kun je verschillende CV-voorbeelden vinden die speciaal zijn ontworpen voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Met deze voorbeelden kun je een goed idee krijgen van hoe je jouw eigen CV kunt opstellen en hoe je de belangrijkste informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier kunt presenteren.

Of je nu net begint in de zorgsector of al jarenlange ervaring hebt, een goed opgesteld CV kan je helpen om de aandacht van potentiële werkgevers te trekken en jouw vaardigheden en ervaring op een effectieve manier te presenteren. Het is daarom belangrijk om jouw CV op maat te maken voor de specifieke functie en organisatie waar je op solliciteert.

Neem gerust de tijd om de verschillende voorbeelden te bekijken en te downloaden. Gebruik ze als inspiratie voor jouw eigen CV en pas ze aan jouw eigen situatie en behoeften aan. 


Bekijk en download CV voorbeeld zorg

Opbouw van cv voorbeeld zorg

Het is belangrijk om de vacature goed door te nemen en de kernwoorden te gebruiken die overeenkomen met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. Voorbeelden van relevante vaardigheden in de zorg zijn bijvoorbeeld het vermogen om goed te communiceren en een empathisch vermogen.

Een standaard CV voor de zorgsector is opgebouwd uit verschillende secties.

 • De eerste sectie bevat persoonlijke informatie, zoals jouw naam, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel een foto. Ook kun je hier jouw woonplaats vermelden, indien relevant.
 • De tweede sectie bevat jouw opleidingsachtergrond, inclusief alle relevante opleidingen en cursussen die je hebt gevolgd. Denk hierbij aan diploma's in de zorg, bijscholing en relevante trainingen.
 • De derde sectie van jouw CV bevat alle relevante werkervaring, inclusief functietitel, bedrijfsnaam en data. Het is belangrijk om de werkervaring te presenteren op een manier die relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert. Benadruk de werkervaring die het meest overeenkomt met de gevraagde kwalificaties in de vacature.
 • De vierde sectie van jouw CV is de vaardigheden sectie. Hier kun je jouw belangrijkste soft skills en hard skills presenteren. Soft skills zijn persoonlijke eigenschappen en karaktertrekken, zoals communicatievaardigheden, teamwork en leiderschap. Hard skills zijn vaardigheden die je specifiek hebt geleerd, zoals kennis van medische procedures en software.
 • Tot slot kun je nog een sectie toevoegen met andere relevante informatie, zoals referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten. Het is belangrijk om hier alleen informatie op te nemen die relevant is voor de functie en organisatie waarop je solliciteert.


bekijk-alle-cv-templates

Met onze gratis CV voorbeelden kan je zorgen dat je profiel ertussenuit springt. Met onze gratis voorbeelden maak je binnen no time het perfect CV! Kies de format die het beste bij je past, download het sjabloon in Word en pas de gegevens aan. Een CV maken is nog nooit zo simpel geweest. 


Bekijk ook de gratis voorbeeld CV's op Carla's Templates. 
voorbeeld-cv-tipsVoorbeelden van een cv zorg

 • 100% gratis
 • Snel en makkelijk te downloaden in Word
 • Makkelijk aan te passen
 • Gratis handboek


 • Modern
 • Creatief
 • Maak indruk
 • ProfessioneelBekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18CV voorbeeld zorg: onderdelen

Een CV bestaat uit verschillende onderdelen, per onderdeel zullen we voorbeelden geven voor zorg gerelateerde beroepen. Daarnaast hebben we een aantal voorbeeld Cv’s gemaakt en kan je gebruik maken van 1 van onze vele gratis CV templates.


Een CV bestaat uit de volgende onderdelen:

1.      NAW en contact gegevens

2.      Profiel tekst

3.      Vaardigheden

4.      Werkervaring

5.      Opleidingen/ cursussen

 

Optioneel kan je ervoor kiezen om nog extra onderdelen aan je CV toe te voegen:

1.      Persoonlijke kwaliteiten

2.      Hobby’s

3.      Referenties


Eerst geven we een aantal voorbeeld Cv's en daarna zullen we elk onderdeel inhoudelijk doornemen en voorbeelden geven. 


1. CV voorbeeld zorg NAW en contact gegevens

Op je CV staan de NAW en contactgegevens vermeld. Deze staan meestal ergens centraal bij elkaar, denk aan naam, adres, woonplaats, burgerlijke staat, telefoonnummer en e-mail. Ook eventuele social media en websites kunnen op je CV worden geplaatst. Denk aan je LinkedIn account, facebook, of een website met je designs. Zet deze gegevens alleen op je CV als ze professioneel zijn en van toegevoegde waarde kunnen zijn op je sollicitatieproces.


Het kan ook zijn dat je anoniem solliciteert. Dit houdt in dat je de NAW gegevens weg laat. Een werkgever ziet vaak aan de personalia op je CV bijvoorbeeld welk geslacht je hebt. Bij anoniem solliciteren ziet de werkgever of er qua werkervaring en opleiding een match is voor de functie. Bij anoniem solliciteren wordt daarom de naam, geboorteplaats, leeftijd, nationaliteit, burgerlijke staat en het geslacht weggelaten op het CV.


2. CV voorbeeld zorg PROFIEL tekst

De profieltekst op jouw CV is een weerspiegeling van wie je bent en waar je goed in bent. Het is een kans om jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers, alsof je hen in de lift tegenkomt en kort vertelt waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de functie.

Dit is een uiterst belangrijk onderdeel van jouw CV en kan echt het verschil maken. Zelfs als je niet de juiste kwalificaties hebt, kan een goed geschreven profieltekst ervoor zorgen dat je toch in aanmerking komt voor de functie. Het is daarom van essentieel belang om heel duidelijk aan te geven waarom jij geschikt bent voor de functie.

Onze ervaring leert dat sollicitatiebrieven steeds minder vaak worden gebruikt. Een goed geschreven persoonlijk profiel kan jouw motivatie perfect naar voren brengen. Besteed daarom genoeg aandacht aan het schrijven van jouw profieltekst en zorg ervoor dat deze de essentie van jouw vaardigheden en persoonlijkheid weergeeft. Het is een kans om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten en een blijvende indruk achter te laten bij de potentiële werkgever.


Voorbeeld profiel tekst cv voorbeeld zorg

“Al op jonge leeftijd werd voor mij duidelijk dat ik graag met mensen werk. Ik ben begonnen met een bijbaan in de horeca, maar al snel ging ik mijn roeping als verpleegkundige achterna. Tijdens mijn MBO studie heb ik kennis mogen maken met verschillende afdelingen, waarbij de IC mij het meest trekt. Ik functioneer goed in de meest stressvolle situaties en door mijn sociale vaardigheden kan ik mensen optimaal verzorgen.”

 

“Ik ben een resultaatgerichte, flexibele en ondernemende HBO verpleegkundige met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na 6 jaar ervaring op te hebben gedaan binnen de beautybranche en cosmetische geneeskunde, ben ik op zoek naar een nieuwe werkomgeving waarin ik mij verder kan ontplooien. “

 

“Ik ben 10 jaar geleden als zij-instromer als verpleegkundige gestart bij het VU. Na veel geleerd te hebben en brede ervaring binnen het VU opgedaan te hebben, zoek ik wegens verhuizing een nieuwe werkplek in Limburg. Ik ben MBO geschoold en breed inzetbaar. Binnen een team ben ik goed op mijn plek en ik pas mij snel aan. Per december van dit jaar ben ik beschikbaar voor 32 uur per week.”

 

“ Als verpleegkundige beschik ik over veel vakkennis, welke ik up do date houd. Ik ben erg sociaal en empathisch ingesteld en word niet vaak uit het veld geslagen. Ook tijdens crisis situaties sta ik stevig in mijn schoenen. Door mijn goede zelfinzicht, weet ik precies waar ik een toegevoegde waarde ben en waar ik collega’s in moet schakelen. “

 

“Ik ben een zeer stabiele en ervaren verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik kan mensen goed inschatten en zo gerichte zorg bieden die echt een verschil maakt. Ik werk gewetensvol en ben een betrouwbaar persoon voor mijn omgeving. Mijn motivatie wordt hoe langer ik in de zorg werk alleen nog maar groter. Dit vak is mijn passie. “


Voorbeeld CV zorg: Vaardigheden

Vaardigheden zijn de competenties of talenten waarover iemand beschikt en zijn belangrijk om te vermelden op je CV. Je beschrijft in je vaardigheden welke kennis je hebt en wat je kunt. Uiteraard vermeld je op je CV alleen de vaardigheden doe relevant kunnen zijn voor je sollicitatie.

 

Voorbeeld vaardigheden zorg:

     Stoma’s aanleggen

     Infuus aanleggen

     Palliatieve zorg

     Verpleging terminale cliënten

     Zorgplan opstellen

     Behandelplan opstellen

     Botulinetoxine behandelingen

     Hyaluronzuurfillers

     injectable behandelingen

     Wijkverpleegkunde

     Non invasieve beademing

     Complexe verpleegtechnische handelingen

     Implementeren en borgen van (kwaliteits-)richtlijnen

     Anticiperen behoeftes cliënten

     Communicatieve vaardigheden

     Emotioneel stabiel

     Empathisch

     Oog voor detail

 

CV VOORBEELD ZORG: Werkervaring

De sectie werkervaring is een belangrijk onderdeel van een CV voorbeeld in de zorg. Het geeft de potentiële werkgever een duidelijk beeld van jouw relevante werkervaring en vaardigheden. Bij het opstellen van deze sectie is het belangrijk om te beginnen met de meest recente werkervaring en deze in omgekeerde chronologische volgorde op te stellen.

Bij het beschrijven van jouw werkervaring is het belangrijk om niet alleen de functietitel en bedrijfsnaam te vermelden, maar ook de periode waarin je bij deze werkgever werkzaam was en een duidelijke beschrijving te geven van jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Hierbij is het van belang om te benadrukken welke taken en verantwoordelijkheden het meest relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Probeer daarnaast ook concrete voorbeelden te geven van successen die je hebt behaald tijdens jouw werkervaring in de zorg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verbeteringen in de kwaliteit van zorg, betere communicatie met patiënten of het behalen van deadlines.

Het is belangrijk om de werkervaring sectie af te sluiten met een duidelijke vermelding van de reden van vertrek bij een werkgever. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan vermelding van een afgerond project, een contract dat afliep of een nieuwe uitdaging die je zocht.

Zorg ervoor dat je de werkervaring sectie zo concreet en duidelijk mogelijk opstelt, zodat de potentiële werkgever een goed beeld krijgt van jouw relevante ervaring en vaardigheden in de zorgsector.CV VOORBEELD ZORG: Opleidingen

Bij het onderdeel opleidingen geef je een overzicht van de opleidingen en/of cursussen die je hebt gevolgd. Het is belangrijk om hierbij de periode, de naam van het opleidingsinstituut en de plaats waar je de opleiding hebt gevolgd te vermelden.

Als je keuzevakken hebt gevolgd die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert, kan je deze ook vermelden. Op deze manier toon je aan dat je specifieke kennis en vaardigheden hebt opgedaan die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de functie.

Als je een opleiding niet volledig hebt afgerond, maar wel deelcertificaten hebt behaald, is het belangrijk om deze erbij te vermelden. Op deze manier kan je laten zien dat je toch relevante kennis en vaardigheden hebt opgedaan.

Het is van belang om de opleidingen sectie kort en bondig te houden en alleen relevante opleidingen en cursussen te vermelden. Dit geeft de potentiële werkgever een duidelijk beeld van jouw opleidingsachtergrond en de relevante kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan in de zorgsector.


Tips CV Zorg

Tips voor een CV in de zorgsector:

 1. Maak het CV op maat voor de functie: Het is belangrijk om het CV aan te passen aan de specifieke functie waarop je solliciteert. Zorg dat je de belangrijkste kwalificaties, vaardigheden en werkervaring die nodig zijn voor de functie duidelijk benadrukt in je CV.
 2. Houd het kort en bondig: Zorg ervoor dat je CV kort en bondig is en alleen relevante informatie bevat. Vermijd lange lappen tekst en wees zo beknopt mogelijk.
 3. Geef voorbeelden: Probeer zo concreet mogelijk te zijn in je beschrijvingen en geef voorbeelden van jouw prestaties en successen in de zorgsector.
 4. Benadruk jouw zorg gerelateerde vaardigheden: Zorg ervoor dat je jouw zorg gerelateerde vaardigheden benadrukt, zoals empathie, communicatievaardigheden, teamwork en stressbestendigheid.
 5. Maak gebruik van trefwoorden: Zorg dat je de juiste trefwoorden gebruikt die relevant zijn voor de functie en de zorgsector. Gebruik bijvoorbeeld trefwoorden als "medische terminologie", "patiëntenzorg" en "gezondheidszorgbeleid".
 6. Let op de lay-out: Maak gebruik van een professionele en goed leesbare lay-out. Gebruik een duidelijk lettertype en zorg voor voldoende witruimte tussen de verschillende onderdelen.
 7. Controleer op spelling en grammatica: Zorg ervoor dat je CV vrij is van spel- en grammaticafouten. Laat het CV eventueel door iemand anders nakijken om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten.iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

Bekijk ook onze andere CV voorbeelden en kies de template die bij je past. 

Bekijk actuele vacatures in de zorg op indeed.nl