CV voorbeeld Engels

CV voorbeeld Engels- Op zoek naar een manier om je sollicitatieproces een kickstart te geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze gratis CV voorbeelden kun je gemakkelijk en snel een perfect CV maken waarmee je indruk maakt op je toekomstige werkgever. Of je nu op zoek bent naar een stage, bijbaan of droombaan, een goed curriculum vitae is essentieel om op gesprek te komen. Ontdek nu onze selectie van kwalitatieve en professionele CV templates en solliciteer naar de baan waar jij naar op zoek bent!


Inhoudsopgave

Ga direct naar:
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


CV voorbeeld Engels verschillen

Als je gaat solliciteren in het buitenland, is het belangrijk om te weten dat een Engels CV niet veel verschilt van een Nederlands CV. Toch kunnen er wel subtiele verschillen zijn afhankelijk van het land en de bedrijfscultuur waar je solliciteert. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat in bepaalde landen de nadruk meer ligt op academische prestaties en dat werkervaring minder belangrijk is.

Daarom is het van groot belang om je te verdiepen in de (bedrijfs)cultuur van het land waar je solliciteert. Zorg dat je op de hoogte bent van de gewoontes en tradities en zorg dat je CV daar goed op aansluit. Hierbij kan je denken aan het benoemen van de juiste competenties, werkervaring en kwalificaties die relevant zijn voor de betreffende functie. Zo maak je niet alleen indruk met je CV, maar laat je ook zien dat je de moeite hebt genomen om jezelf te verdiepen in de cultuur en gewoontes.
gratis templates

 • 100% gratis
 • Snel en makkelijk te downloaden in Word
 • Makkelijk aan te passen
 • Gratis handboek
 • Modern
 • Creatief
 • Maak indruk
 • ProfessioneelCV voorbeeld Engels
1

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-1

CV voorbeeld Engels
2

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-2

CV voorbeeld Engels
3

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-3

CV voorbeeld Engels
4

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-4

CV voorbeeld Engels
5

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-5

CV voorbeeld Engels
6

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-6

Hoe schrijf je een CV in het Engels?

Het schrijven van een CV in het Engels is niet veel anders dan het schrijven van een CV in het Nederlands. Hieronder vind je een aantal tips om een goed Engels CV te schrijven:

 1. Gebruik het juiste format: Er zijn verschillende formats voor Engelse CV's, zoals de 'chronological CV' en de 'skills-based CV'. Kies het format dat het beste past bij jouw werkervaring en vaardigheden.
 2. Pas de CV aan op de functie: Zorg dat het CV aansluit bij de functie waarop je solliciteert. Pas de taal en terminologie aan en benadruk de vaardigheden en ervaring die relevant zijn voor de functie.
 3. Begin met een persoonlijk profiel: Schrijf een korte, krachtige inleiding waarin je jezelf voorstelt en je vaardigheden en ervaring samenvat. Dit kan helpen om de aandacht van de werkgever te trekken en hen te overtuigen om verder te lezen.
 4. Vermeld je werkervaring: Geef een overzicht van je werkervaring, beginnend met je meest recente baan. Vermeld de naam van het bedrijf, je functie, de periode waarin je er werkte en de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden die je had.
 5. Opleidingen en certificaten: Vermeld de opleidingen en certificaten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Begin met je hoogste opleiding en werk naar beneden.
 6. Vermeld je vaardigheden: Vermeld de vaardigheden die relevant zijn voor de functie, zoals taalvaardigheden, IT-vaardigheden, communicatieve vaardigheden, enzovoorts.
 7. Gebruik actieve werkwoorden: Gebruik actieve werkwoorden om je taken en verantwoordelijkheden te beschrijven, zoals 'managed', 'coordinated' en 'developed'.
 8. Check de spelling en grammatica: Controleer je CV zorgvuldig op spelling- en grammaticafouten. Laat het eventueel door een Engels-sprekende vriend of collega nakijken.


CV Engels: onderdelen

Hieronder staat een overzicht van de Onderdelen van een CV voorbeeld Engels. Onthoud dat je deze onderdelen kunt aanpassen aan de (bedrijfs)cultuur van het land waar je gaat solliciteren. Zo kun je ervoor zorgen dat je cv goed aansluit bij de verwachtingen van de werkgever.


 1. Naam en functie: In dit onderdeel vermeld je jouw volledige naam en de functie waarvoor je solliciteert. Zorg ervoor dat deze informatie duidelijk en prominent aanwezig is op je cv, zodat het meteen opvalt voor de werkgever.
 2. Profiel: Dit is een kort en krachtig stukje tekst waarin je jezelf presenteert en jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukt. Denk hierbij aan je vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid. Het is belangrijk dat dit stukje tekst overeenkomt met de vereisten van de vacature.
 3. Opleiding: Hier vermeld je de opleidingen die je hebt afgerond, inclusief het niveau en de naam van de opleiding. Vermeld ook de naam van de school en de periode waarin je de opleiding hebt gevolgd.
 4. Werkervaring: In dit onderdeel geef je een overzicht van de werkervaring die je hebt opgedaan, inclusief de functie, de naam van het bedrijf en de periode waarin je er hebt gewerkt. Geef bij elke functie ook een beschrijving van de werkzaamheden die je hebt verricht en benadruk hierbij de vaardigheden die je hebt gebruikt.
 5. Vaardigheden: Vermeld hier de vaardigheden die je bezit en die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Denk hierbij aan zowel hard skills als soft skills.
 6. Awards: Eventuele prijzen of onderscheidingen die je hebt ontvangen kun je hier vermelden. Dit geeft aan dat je gedreven bent en goede prestaties hebt geleverd in het verleden.CV voorbeeld engels: stappenplan

Volg onderstaand stappenplan bij het CV Voorbeeld Engels en maak een CV waarmee je indruk achter laat. 


 1. STAP 1: Kies het juiste design Kies een design wat past bij jou en ligt binnen de mogelijkheden van jouw computer skills. Je kunt kiezen uit onze 50+ voorbeeld CV’s die online staan ter inspiratie. Deze voorbeeld CV’s zijn opgebouwd uit tekstvakken in Microsoft Word. Je kunt ook een standaard template van Microsoft Word gebruiken of zelf een design maken.
 2. STAP 2: Vind de juiste balans Vind de juiste balans tussen de hoeveelheid tekst en de informatie die je wilt delen. Houd het bijvoorbeeld bij de kernwerkzaamheden van je functie, aangevuld met bijzondere prestaties waar je trots op bent.
 3. STAP 3: Gebruik een passende profielfoto Gebruik een foto die past bij het beroep waar je naar solliciteert. Als je geen passende foto hebt, vraag dan aan iemand uit je omgeving om een fotoshoot te doen of ga naar een professionele fotograaf.
 4. STAP 4: Stem kleur, tekst en afbeelding op elkaar af Stem het geheel op elkaar af qua lettertype, grootte en kleuren van je CV.
 5. STAP 5: Verwijs naar je LinkedIn account Verwijs naar je LinkedIn account voor bijvoorbeeld aanbevelingen of nadere uitleg over je studie en werkervaring.
 6. STAP 6: Geef je CV een persoonlijk tintje Maak je CV persoonlijk met behulp van je foto, je profiel en de zaken die jij uitlicht. Dit zal een positief effect hebben op je kansen.
 7. STAP 7: Breng je enthousiasme over Laat je enthousiasme voelbaar zijn door je CV. Als je ziet dat er tijd en aandacht aan een CV is besteed, dan denk je automatisch dat deze persoon graag in aanmerking wil komen voor de functie.
 8. STAP 8: Maak een perfecte profieltekst Beschrijf jezelf kort en bondig en maak al meteen een groot verschil. Gebruik geen vakjargon of vage, nietszeggende taal. Hou het dicht bij jezelf, vertel waar je trots op bent en laat zien wat jouw toegevoegde waarde is.
 9. STAP 9: Vergeet je vaardigheden niet Vergeet niet om je vaardigheden te vermelden. Dit kan een grote meerwaarde hebben voor de match met de functie waarop je solliciteert.
 10. STAP 10: Dubbel check of alles erop staat Controleer of alles erop staat, zoals naam en functie, contactgegevens, profielomschrijving, profielfoto (optioneel), opleidingen en cursussen, werkervaring, persoonlijke kwaliteiten (optioneel, maar aanbevolen), vaardigheden (optioneel, maar sterk aanbevolen) en hobby's (optioneel).


CV voorbeeld Engels: profieltekst

Met je profiel presentatie kan je zorgen dat je eruit springt in een sollicitatieproces. Een sterke persoonlijke presentatie is dan ook een belangrijk onderdeel van een sterk CV. Je kan jezelf “verkopen” doormiddel van deze persoonlijke presentatie, zodat je uitgenodigd zult worden voor een persoonlijk gesprek. Niet iedereen heeft een persoonlijke presentatie op zijn of haar CV staan, dus dit is de uitgelegen kans om op te vallen tussen de andere sollicitaties.

In je profiel presentatie geef je een korte omschrijving van jezelf, waarbij je een goed beeld geeft van wie jij bent en wat je kan toevoegen. Het zijn geen lange lappen tekst, maar een beknopte omschrijving van je skills. Wie ben jij en wat kun jij? Dat geef je in de persoonlijke presentatie op een persoonlijke manier weer. Je kan daarin een stukje karakter laten doorschemeren en je enthousiasme tonen.

Je kan een persoonlijke presentatie vergelijke met een elevator pitch. De beroemde elevator pitch is ook een korte omschrijving van je kennis en kunde die je tijdens de duur van een liftbezoek aan een ander kunt vertellen. De persoonlijke presentatie is de schriftelijke versie daarvan op je CV.

Zorg ervoor dat je geen jargon gaat gebruiken en beschrijf de zaken concreet. De lezer moet gelijk begrijpen wat je bedoelt en een indruk van jou als persoon krijgen.


Voorbeeld Engelse profieltekst

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van een Engelse Profieltekst:

 1. I am a highly motivated and results-oriented professional with a proven track record of success in project management. I possess excellent communication and interpersonal skills, which have helped me build strong relationships with clients and stakeholders. My ability to lead and inspire teams has resulted in the successful delivery of numerous projects on time and within budget.
 2. As an experienced sales executive, I have a deep understanding of the sales process and a proven ability to exceed targets. My exceptional communication and negotiation skills, combined with my ability to build strong relationships with clients, have been instrumental in driving revenue growth for my previous employers. I am passionate about finding creative solutions to complex problems and thrive in a fast-paced, dynamic environment.
 3. I am a creative and driven marketing professional with a passion for developing innovative strategies that drive business growth. My expertise in market research, branding, and digital marketing has enabled me to deliver successful campaigns that have generated significant ROI. I am a strong communicator with a talent for developing engaging content that resonates with target audiences.
 4. As an experienced software developer, I have a deep understanding of programming languages and a proven ability to develop high-quality software applications. I am skilled in both front-end and back-end development and have a passion for building user-friendly applications that meet the needs of end-users. My attention to detail and ability to collaborate with cross-functional teams have been instrumental in delivering successful projects.
 5. I am an enthusiastic and dedicated teacher with a passion for educating and inspiring young minds. I have a proven track record of developing engaging lesson plans that meet the needs of diverse learners. My ability to foster a positive learning environment and build strong relationships with students has resulted in high levels of engagement and academic success. I am committed to continuing my professional development to ensure that I am delivering the highest quality education to my students.


FAQ CV Voorbeeld Engels

Wat zijn de verschillen tussen een Nederlands CV en Engels CV?

Over het algemeen zijn er niet veel verschillen tussen een Nederlands en een Engels CV. De belangrijkste verschillen zijn meestal te vinden in de opbouw en de gebruikte terminologie. Zo wordt in een Engels CV vaak het woord "resume" gebruikt in plaats van "CV". Daarnaast kan het per land verschillen welke informatie in het CV wordt opgenomen. Het is dus aan te raden om je goed in te lezen over de gebruiken in het betreffende land.

Hoe kom ik achter de cultuur van een buitenlands bedrijf?

Om achter de cultuur van een buitenlands bedrijf te komen kun je verschillende dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld op de website van het bedrijf kijken of er informatie over de bedrijfscultuur te vinden is. Ook kun je contact opnemen met mensen die bij het bedrijf werken of hebben gewerkt om zo meer te weten te komen over de werksfeer en de gebruiken binnen het bedrijf.

Zijn de voorbeeld CV Engelse templates helemaal gratis?

Ja, de voorbeeld CV Engelse templates die wij aanbieden zijn volledig gratis te gebruiken. Je kunt deze templates downloaden en naar eigen wens aanpassen en invullen.

Waar kan ik mijn Engelse CV checken op spelling?

Er zijn verschillende manieren om je Engelse CV op spelling te checken. Zo kun je gebruik maken van online tools zoals Grammarly of SpellCheckPlus. Ook kun je natuurlijk een Engelse vriend of kennis vragen om je CV op spelling te controleren. Het is belangrijk om de spelling van je CV goed te controleren, omdat fouten in je CV een slechte indruk kunnen maken op potentiële werkgevers.