CV voorbeeld Engels 2

CV voorbeeld Engels 2: Gratis template. Geef een kickstart aan je sollicitatieproces met onze gratis voorbeeld CV templates. Maak indruk met een perfect cv en solliciteer naar je droombaan. 


CV voorbeeld Engels 2

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-2

Bekijk-sjabloon-button-image

Download cv voorbeeld in Microsoft Word. 


Download Instructie: Als je voor Download kiest, verschijnt er een ZIP bestand bij je downloads. Dit bestand kun je uitpakken, waarna je het Word bestand Direct kunt Bewerken


cv-voorbeeld-2023-button
CV-Voorbeeld-Engels-button

Verschillen tussen een nederlands en engels CV

Er zijn enkele verschillen tussen een Nederlands en Engels CV. Allereerst begint een Engels CV meestal met een persoonlijke presentatie, ook wel een personal statement genoemd. Dit is een korte alinea waarin je jezelf voorstelt en je belangrijkste vaardigheden en prestaties benadrukt. In een Nederlands CV wordt dit vaak niet vermeld.

Een ander verschil is dat in een Engels CV de opleidingen en cursussen vaak meer gedetailleerd worden beschreven, terwijl in een Nederlands CV alleen de naam van de opleiding wordt genoemd en de behaalde diploma's en certificaten.

Ook de werkervaring wordt anders beschreven in een Engels CV. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van actieve werkwoorden om de taken en verantwoordelijkheden te beschrijven, terwijl in een Nederlands CV de werkzaamheden vaak in een opsomming worden vermeld zonder deze actieve werkwoorden.

Verder kan de lengte van een Engels CV verschillen ten opzichte van een Nederlands CV. Een Engels CV kan uitgebreider zijn, waarbij meer details worden beschreven over de werkervaring, vaardigheden en opleidingen. In Nederland wordt vaak een beknopter CV gebruikt.

Het is dus belangrijk om je aan te passen aan de lokale gewoonten en cultuur bij het opstellen van een CV in een ander land. Verdiep je daarom goed in de gewoontes en verwachtingen en stem je CV daarop af.Top 3 Engelse CV templates

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-2
CV-voorbeeld-engels-gratis-template-5
CV-voorbeeld-engels-gratis-template-4CV voorbeeld Engels 2

  • 100% gratis
  • Snel en makkelijk te downloaden in Word
  • Makkelijk aan te passen
  • Gratis handboek
  • Modern
  • Creatief
  • Maak indruk
  • ProfessioneelCV voorbeeld Engels 2: onderdelen

Een CV is een overzicht van jouw opleidingen, werkervaring, vaardigheden en andere relevante informatie voor de functie waarop je solliciteert. Een Nederlands CV verschilt niet veel van een Engels CV in termen van de basisstructuur.

In ons voorbeeld CV wordt gebruik gemaakt van de naam en functie, een profiel, opleiding, werkervaring, vaardigheden en awards. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen van een CV en kunnen helpen om jouw kwalificaties en ervaring te benadrukken.

De specifieke inhoud en indeling van een CV kan variëren afhankelijk van het land waar je solliciteert en de bedrijfscultuur van de werkgever. Zo kan het zijn dat sommige onderdelen minder relevant zijn in sommige landen en sectoren, terwijl andere juist belangrijker zijn.

Als je solliciteert naar een functie in het buitenland, is het daarom belangrijk om je te verdiepen in de (bedrijfs)cultuur van het land en de sector waarin je solliciteert en je CV daarop aan te passen. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikelijk zijn om in sommige landen een foto op je CV te plaatsen, terwijl dit in andere landen juist afgeraden wordt.

Het is ook belangrijk om de juiste terminologie te gebruiken. Zo kan het zijn dat bepaalde termen in Nederland anders worden gebruikt dan in het buitenland. Door je CV aan te passen aan de lokale taal en terminologie, vergroot je je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek en uiteindelijk de baan te krijgen die je wilt.


CV voorbeeld engels 2: stappenplan

STAP 1

Kies het juiste design: Dat klinkt heel simpel, maar het is belangrijk dat je een design kiest wat past bij jou en ligt binnen de mogelijkheden van jouw computer skills. Wij hebben 50+ voorbeeld CV’s online gezet die je ter inspiratie kunt bekijken. Deze voorbeeld CV’s zijn opgebouwd uit tekst vakken in Microsoft Word. Je kunt er ook voor kiezen om een standaard template van Microsoft Word te gebruiken, of zelf een design te maken.


STAP 2

Vind de juiste balans: Balans vinden tussen lappen tekst en voldoende juiste informatie. Houdt het bijvoorbeeld bij de omschrijving van je werkzaamheden bij de kernwerkzaamheden, aangevuld met wat je bereikt hebt in die functie. Verwijder standaard teksten, waarvan iedereen weet dat ze bij een bepaalde functie horen. Kies in plaats daarvan om bijzondere prestaties te vermelden, dingen waar je trots op bent.


STAP 3

Gebruik een passende profielfoto: Daarmee bedoelen we een foto die past bij het beroep waar je naar solliciteert. Als je geen passende foto hebt, vraag dan aan iemand uit je omgeving om een foto shoot te doen, of ga naar een professionele fotograaf.


STAP 4

Stem kleur, tekst en afbeelding op elkaar af: Stem het geheel op elkaar af qua lettertype- en grootte en kleuren van je CV.


STAP 5

Verwijs naar je LinkedIn account: Bijvoorbeeld voor de aanbevelingen die daarop staan, of nadere uitleg over je studie en werkervaring.


STAP 6

Geef je CV een persoonlijk tintje: Je kan zowel met behulp van je foto, je profiel en de zaken die jij uitlicht, je CV persoonlijk maken. Dit zal een positief effect hebben op je kansen.


STAP 7

Breng je enthousiasme over: Als je ziet dat er tijd en aandacht aan een CV is besteed, dan denk je automatisch dat deze persoon graag in aanmerking wil komen voor de functie. Als een CV is afgeraffeld, dan kunnen daar twijfels over ontstaan. Zorg er daarom altijd voor dat je enthousiasme voelbaar is door je CV.


STAP 8

Maak een perfecte profiel tekst: Degene die je CV leest, zal kijken hoe jij jezelf kort en bondig beschrijft. Daarmee kan je dus al een groot verschil maken. Wij raden het gebruik van vakjargon af en vage nietszeggende taal is al helemaal uit den boze. Hou het dicht bij jezelf, vertel waar je trot op bent en laat zien wat jouw toegevoegde waarde is.

STAP 9

Vergeet je vaardigheden niet: Je vaardigheden worden steeds belangrijker om te vermelden, omdat daarmee de eventuele match met de functie beter gemaakt kan worden. Ook als je bijvoorbeeld de gevraagde opleiding niet hebt, maar wel de vaardigheden wel hebt, dan kan er alsnog een mogelijke match zijn.

STAP 10

Dubbel check of alles erop staat: Naam en functie, Contactgegevens, profielomschrijving, profielfoto (optioneel), opleidingen en cursussen, werkervaring, persoonlijke kwaliteiten (optioneel, raden wij wel aan), vaardigheden (optioneel, maar raden wij sterk aan), hobby’s (optioneel)

CV voorbeeld Engels 2: profieltekst

Met je profiel presentatie kan je zorgen dat je eruit springt in een sollicitatieproces. Een sterke persoonlijke presentatie is dan ook een belangrijk onderdeel van een sterk CV. Je kan jezelf “verkopen” doormiddel van deze persoonlijke presentatie, zodat je uitgenodigd zult worden voor een persoonlijk gesprek. Niet iedereen heeft een persoonlijke presentatie op zijn of haar CV staan, dus dit is de uitgelegen kans om op te vallen tussen de andere sollicitaties.

In je profiel presentatie geef je een korte omschrijving van jezelf, waarbij je een goed beeld geeft van wie jij bent en wat je kan toevoegen. Het zijn geen lange lappen tekst, maar een beknopte omschrijving van je skills. Wie ben jij en wat kun jij? Dat geef je in de persoonlijke presentatie op een persoonlijke manier weer. Je kan daarin een stukje karakter laten doorschemeren en je enthousiasme tonen.

Je kan een persoonlijke presentatie vergelijke met een elevator pitch. De beroemde elevator pitch is ook een korte omschrijving van je kennis en kunde die je tijdens de duur van een liftbezoek aan een ander kunt vertellen. De persoonlijke presentatie is de schriftelijke versie daarvan op je CV.

Zorg ervoor dat je geen jargon gaat gebruiken en beschrijf de zaken concreet. De lezer moet gelijk begrijpen wat je bedoelt en een indruk van jou als persoon krijgen.

Solliciteren

Bekijk ook de voorbeeld cv's op carlastemplates.com


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button