CV voorbeeld Engels 5

CV voorbeeld Engels 5: Gratis template. Geef een kickstart aan je sollicitatieproces met onze gratis voorbeeld CV templates. Maak indruk met een perfect cv en solliciteer naar je droombaan. 


CV voorbeeld Engels 5

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-5

cv-voorbeeld-2023-button
CV-Voorbeeld-Engels-button

Verschillen Engels CV

Een Nederlands CV verschilt op verschillende punten van een Engels CV. Zo wordt bijvoorbeeld in een Nederlands CV vaak de persoonlijke informatie, zoals geboortedatum en nationaliteit, vermeld, terwijl dit in een Engels CV niet gebruikelijk is. In plaats daarvan wordt in een Engels CV de focus gelegd op de professionele vaardigheden en ervaringen van de sollicitant.

 • Een ander verschil is dat in een Nederlands CV vaak een foto wordt toegevoegd, terwijl dit in een Engels CV niet standaard is. Als een foto wordt toegevoegd, moet deze professioneel zijn en relevant voor de functie waarop wordt gesolliciteerd.
 • Daarnaast is het in een Engels CV gebruikelijk om een persoonlijk profiel toe te voegen aan het begin van het document. Dit profiel is een korte samenvatting van de professionele vaardigheden en ervaringen van de sollicitant en is bedoeld om de aandacht van de werkgever te trekken.
 • Een ander verschil is de opmaak van het CV. In Nederland wordt vaak gebruik gemaakt van een omgekeerde chronologische volgorde, waarbij de meest recente werkervaring als eerste wordt genoemd. In een Engels CV wordt vaak de nadruk gelegd op de behaalde resultaten en prestaties in plaats van op de werkervaring zelf.
 • Tot slot zijn er ook verschillen in het gebruik van taal en terminologie tussen een Nederlands en Engels CV. In een Engels CV wordt vaak gebruik gemaakt van actieve en beknopte zinnen, terwijl een Nederlands CV meer in detail kan treden en complexere zinnen kan bevatten.

Het is aan te raden om de lokale normen en culturele verschillen te onderzoeken en het CV hierop aan te passen om de grootste kans op succes te hebben.Top 3 Engelse CV templates

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-2
CV-voorbeeld-engels-gratis-template-5
CV-voorbeeld-engels-gratis-template-4CV voorbeeld Engels 5

 • 100% gratis
 • Snel en makkelijk te downloaden in Word
 • Makkelijk aan te passen
 • Gratis handboek
 • Modern
 • Creatief
 • Maak indruk
 • ProfessioneelCV voorbeeld Engels 5: onderdelen

In Engelse CV's worden doorgaans dezelfde onderdelen gebruikt als in Nederlandse CV's, namelijk naam en functie, profiel, opleiding, werkervaring, vaardigheden en eventueel awards. Echter, het verschil zit hem in de manier waarop deze onderdelen worden gepresenteerd en de mate van detail die wordt gegeven. Daarnaast kan het per land en bedrijfscultuur verschillen welke onderdelen meer of minder belangrijk worden geacht. Het is daarom belangrijk om je CV aan te passen aan de eisen en verwachtingen van het land en bedrijf waar je solliciteert. Zo vergroot je de kans op een succesvolle sollicitatie.


CV voorbeeld engels 5 cultuur en verwachtingen van het land

Om je CV aan te passen aan de eisen en verwachtingen van het land waar je solliciteert, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Cultuur: Het is belangrijk om rekening te houden met de culturele verschillen tussen landen. In sommige landen wordt bijvoorbeeld verwacht dat je je persoonlijke eigenschappen benadrukt, terwijl dit in andere landen als ongepast kan worden gezien.
 2. Taalgebruik: Het taalgebruik in je CV kan ook verschillen per land. Zo kan het ene land een meer formele schrijfstijl verwachten, terwijl het andere land juist meer op zoek is naar een persoonlijke en creatieve benadering.
 3. Structuur: De structuur van je CV kan ook verschillen per land. In sommige landen wordt bijvoorbeeld meer waarde gehecht aan je werkervaring, terwijl in andere landen de nadruk meer ligt op je opleiding en certificeringen.
 4. Regels en normen: Elk land heeft specifieke regels en normen voor het maken van een CV. Zo kan het in sommige landen gebruikelijk zijn om een pasfoto op te nemen, terwijl dit in andere landen juist niet gewenst is.


CV voorbeeld Engels 5: profieltekst

Een profieltekst in een Engels CV, ook wel personal statement genoemd, is een korte, pakkende samenvatting van je professionele ervaring, vaardigheden en doelen. Het is het eerste wat werkgevers lezen, dus het is belangrijk om een sterke indruk te maken.

Een goede profieltekst moet specifiek zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Begin met een korte introductie over jezelf en benoem de vaardigheden en kwaliteiten die relevant zijn voor de functie. Daarnaast kan je ook noemen welke prestaties je hebt geleverd en wat je doelstellingen zijn voor de toekomst.

Houd de tekst beknopt en to the point, maar wees wel specifiek. Vermijd algemene uitspraken die weinig zeggen over jou als persoon, zoals "Ik ben een harde werker" of "Ik ben goed in teamwork". In plaats daarvan kan je specifieke voorbeelden noemen die jouw vaardigheden en kwaliteiten illustreren.

Onthoud dat de profieltekst de eerste indruk is die werkgevers van jou krijgen. Het is daarom belangrijk om de tekst goed te structureren, specifiek te zijn en te laten zien wat jou uniek maakt en wat jou onderscheidt van andere kandidaten.


Solliciteren

Bekijk ook de voorbeeld cv's op carlastemplates.com


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button