CV voorbeeld Engels 4

CV voorbeeld Engels 4: Gratis template. Geef een kickstart aan je sollicitatieproces met onze gratis voorbeeld CV templates. Maak indruk met een perfect cv en solliciteer naar je droombaan. 


CV voorbeeld Engels 4

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-4

Bekijk-sjabloon-button-image

Download cv voorbeeld in Microsoft Word. 


Download Instructie: Als je voor Download kiest, verschijnt er een ZIP bestand bij je downloads. Dit bestand kun je uitpakken, waarna je het Word bestand Direct kunt Bewerken


cv-voorbeeld-2023-button
CV-Voorbeeld-Engels-button

Verschillen Engels en Nederlands CV

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een Nederlands en Engels CV. Een van de grootste verschillen is de lengte. In Nederland is het gebruikelijk om een CV van 1 of 2 pagina's te hebben, terwijl in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten een CV vaak langer kan zijn.

Een ander verschil is het gebruik van een profiel. In het Engels wordt een persoonlijk profiel aan het begin van het CV gebruikt om een samenvatting van de professionele vaardigheden en ervaring van de kandidaat te geven. In het Nederlands wordt dit minder gebruikt, maar het komt wel voor.

Bij het beschrijven van werkervaring zijn er ook verschillen. In Nederland wordt meestal de omgekeerde chronologische volgorde gebruikt, waarbij de meest recente werkervaring bovenaan wordt vermeld. In het Engels is het gebruikelijk om de werkervaring in omgekeerde chronologische volgorde te vermelden, maar er kan ook gekozen worden voor een functionele CV waarbij de werkervaring georganiseerd is rondom bepaalde vaardigheden.

Een ander belangrijk verschil is het noemen van referenties. In het Engels is het gebruikelijk om referenties op het CV te vermelden, terwijl dit in het Nederlands minder vaak gebeurt. In Nederland wordt meestal gevraagd om referenties te verstrekken tijdens een sollicitatiegesprek.

Tot slot is er verschil in terminologie. In het Engels wordt gebruik gemaakt van andere terminologie dan in het Nederlands. Zo wordt er in het Engels bijvoorbeeld gesproken over "personal statement" in plaats van "persoonlijk profiel" en wordt in het Engels het woord "resume" gebruikt in plaats van "CV".Top 3 Engelse CV templates

CV-voorbeeld-engels-gratis-template-2
CV-voorbeeld-engels-gratis-template-5
CV-voorbeeld-engels-gratis-template-4CV voorbeeld Engels 4

 • 100% gratis
 • Snel en makkelijk te downloaden in Word
 • Makkelijk aan te passen
 • Gratis handboek
 • Modern
 • Creatief
 • Maak indruk
 • Professioneel


CV voorbeeld Engels 4: onderdelen

In bovenstaande voorbeeld CV's wordt gebruik gemaakt van de onderstaande onderdelen. Afhankelijk van het land waar je gaat solliciteren, kan je de onderdelen aanpassen aan de (bedrijfs)cultuur. 

 1. Naam en functie
 2. Profiel
 3. Opleiding
 4. Werkervaring
 5. Vaardigheden
 6. Awards


CV voorbeeld engels 4: stappenplan

 1. Kies een geschikt design: Kies een design dat past bij jouw professionele achtergrond en ervaring. Gebruik een ontwerp dat eenvoudig en gemakkelijk te lezen is. Je kunt gebruik maken van sjablonen die online beschikbaar zijn of zelf een ontwerp maken.
 2. Vind de juiste balans tussen tekst en informatie: Vermijd te veel tekst te gebruiken, terwijl je nog steeds de nodige informatie verstrekt. Richt je op de belangrijkste verantwoordelijkheden en prestaties die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.
 3. Gebruik een geschikte profielfoto: Kies een professionele foto die geschikt is voor de branche en functie waarvoor je solliciteert. Je kunt iemand vragen om een foto van je te maken of een professionele fotograaf inhuren.
 4. Harmoniseer kleur, tekst en afbeelding: Zorg ervoor dat jouw CV visueel aantrekkelijk is door de kleur, tekst en afbeelding op elkaar af te stemmen. Vermijd het gebruik van te veel kleuren of lettertypen die moeilijk te lezen zijn.
 5. Voeg een persoonlijk tintje toe aan je CV: Je kunt je CV personaliseren door gebruik te maken van je foto, profiel en het benadrukken van je prestaties. Dit zal helpen om jouw CV te onderscheiden van andere sollicitanten.
 6. Zorg ervoor dat alle essentiële details zijn opgenomen: Zorg ervoor dat jouw CV jouw naam en functietitel, contactgegevens, profielsamenvatting, opleiding en cursussen, werkervaring en vaardigheden bevat.


CV voorbeeld Engels 4: profieltekst

Met je profiel presentatie kan je zorgen dat je eruit springt in een sollicitatieproces. Een sterke persoonlijke presentatie is dan ook een belangrijk onderdeel van een sterk CV. Je kan jezelf “verkopen” doormiddel van deze persoonlijke presentatie, zodat je uitgenodigd zult worden voor een persoonlijk gesprek. Niet iedereen heeft een persoonlijke presentatie op zijn of haar CV staan, dus dit is de uitgelegen kans om op te vallen tussen de andere sollicitaties.

In je profiel presentatie geef je een korte omschrijving van jezelf, waarbij je een goed beeld geeft van wie jij bent en wat je kan toevoegen. Het zijn geen lange lappen tekst, maar een beknopte omschrijving van je skills. Wie ben jij en wat kun jij? Dat geef je in de persoonlijke presentatie op een persoonlijke manier weer. Je kan daarin een stukje karakter laten doorschemeren en je enthousiasme tonen.

Je kan een persoonlijke presentatie vergelijke met een elevator pitch. De beroemde elevator pitch is ook een korte omschrijving van je kennis en kunde die je tijdens de duur van een liftbezoek aan een ander kunt vertellen. De persoonlijke presentatie is de schriftelijke versie daarvan op je CV.

Zorg ervoor dat je geen jargon gaat gebruiken en beschrijf de zaken concreet. De lezer moet gelijk begrijpen wat je bedoelt en een indruk van jou als persoon krijgen.

Solliciteren

Bekijk ook de voorbeeld cv's op carlastemplates.com


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button