CV voorbeeld 18

CV voorbeeld 18, minimalistisch en elegant CV gemaakt in Microsoft Word. Download onze gratis templates en ga direct aan de slag met je eigen CV! Al onze CV voorbeelden zijn gemaakt in Microsoft Word en gratis te downloaden vanaf onze website. Bekijk alle CV voorbeelden, lees de tips en trucs en maak van jouw CV het perfecte CV dat er op een positieve manier uitspringt in je sollicitatieproces. 


Download CV voorbeeld 18

Onderstaand CV voorbeeld is gemaakt in Microsoft Word. Je kunt het downloaden via een ZIP bestand en vervolgens het Word bestand uitpakken. Verder op deze pagina volgt meer uitleg hoe je het CV kan aanpassen en je eigen gegevens in kan voeren. 


cv voorbeeld 18cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Als je een cv maakt is het belangrijk om te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Lees de vacature goed door en gebruik de kernwoorden uit de vacature die overeenkomst met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Een standaard cv is als volgt opgebouwd:

 • Persoonlijke informatie: naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kan je een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 • Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen.
 • Werkervaring: alle relevante werkervaring met functietitel, bedrijfsnaam en data.
 • Vaardigheden: Soft skills en hard skills.
 • Andere relevante informatie: bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten.
Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

CV voorbeeld 18 uitleg voor gebruik

 • Het CV is gratis te downloaden in Microsoft Word en kan je gebruiken voor privé doeleinden. 
 • Word is geen design programma, daarom zijn de mogelijkheden beperkt. Toch vinden wij Word een prima programma om je CV in te maken. Met behulp van tekst vakken, hebben we het CV opgebouwd. 
 • De tekst vakken kan je aanpassen door er dubbel op te klikken. Nu kan je de tekst wijzigen, toevoegen, lettertypes veranderen, enz. 
 • Probeer je tekst in de vakken te laten passen door tekst toe te voegen of te verwijderen en door de grootte van de letters eventueel aan te passen. Omdat het CV opgebouwd is uit vakken, is het lastiger om deze aan te passen omdat het verband dan wijzigt. 
 • We hebben een lettertype gebruikt dat vrij is te gebruiken voor privé gebruik: Daytona light voor de standaard tekst en Aspergit voor de naam. Je kunt er ook voor kiezen om elk willekeurig ander lettertype te gebruiken. Bekijk hier onze top 10 lijst van lettertypes voor je CV

CV voorbeeld 18 inhoudelijk

Dit CV is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hieronder volgt een korte uitleg per onderdeel:


 • Pasfoto: Je kan er zelf voor kiezen of je wel of geen pasfoto op je CV zet. Zorg er wel voor dat als je een pasfoto gebruikt, deze aansluit op de functie waar je naar solliciteert. Het gedegen foto van hoe je er tijdens je werk ook uit zou zien is de beste optie. Daarnaast kan je er voor kiezen om je pasfoto in kleur of in zwart/wit te plaatsen. Hoe dan ook kan je de kleuren van je CV goed op elkaar afstemmen. Als je geen geschikte foto hebt, vraag dan iemand uit je omgeving om foto's te maken of schakel een professionele fotograaf in. Kies je ervoor om geen foto te plaatsen? Ook helemaal prima, het is absoluut geen verplicht onderdeel en doe het vooral alleen als je er prettig bij voelt. 
 • Profiel: Dit is een verhaaltje over jezelf, wat je kan en waar je in uitblinkt in relatie tot je werkzaamheden. Maak er een leuk, kort en boeiend verhaal van, waarin je vertelt waar je trots op bent. 
 • Vaardigheden: Hier kan je een opsomming geven van de vaardigheden die je hebt. Deze kunnen van belang zijn als je opleiding niet 1 op 1 aansluit op het profiel. Ook kunnen recruiters met behulp van je vaardigheden een betere aansluiting vinden. 
 • Opleidingen: Hier geef je een opsomming van de opleidingen die je hebt gedaan. 
 • Werkervaring: Vertel hier ook vooral welke bijzondere prestaties je hebt geleverd en waar je trots op bent in je functie. De standaard werkzaamheden zo kort mogelijk houden. 
 • Contactgegevens: Deze hebben wij met iconen gemaakt, maar je kan dat ook een andere invulling geven. Lees hier meer over het gebruik van iconen op je CV

CV voorbeeld 18 onderdelen

CV VOORBEELD 18: PERSONALIA

De personalia staan boven aan het CV en is het eerste waar het oog op zal vallen.

 • Naam: Helemaal bovenaan vermeld je je naam op een manier dat deze eruit springt, in grote letters en dikgedrukt.
 • Email: Zorg dat je een professioneel e-mailadres op je CV hebt staan. S
 • LinkedIn: Je LinkedIn is een handige vermelding op je CV. Het neemt weinig ruimte in beslag en als ze meer informatie over je willen weten, kunnen ze deze gemakkelijk benaderen. Zie je LinkedIn account als een verlengstuk van je CV.
 • Adresgegevens: In principe volstaat je plaatsnaam.
 • Overige gegevens zoals nationaliteit, geboortedatum zijn niet verplicht en voeg je alleen toe als je denkt dat de gegevens van positieve invloed zijn voor je sollicitatieproces.


CV VOORBEELD 18: PROFIEL

In je profiel geef je een korte weergave van je kwaliteiten, ervaring, ambities en drive. Het is een soort geschreven elevator pitch, waarin je in het kort je toegevoegde waarde omschrijft. Vermijd lege termen, standaard opsommingen en ingewikkelde termen. Hou het simpel, gericht en bij jezelf, waarbij het natuurlijk wel van belang is dat je persoonlijke presentatie aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.


CV VOORBEELD : OPLEIDINGEN

Hier geef je een korte opsomming van de opleidingen en cursussen die je hebt afgerond. Als je een opleiding niet hebt afgerond maar wel bijvoorbeeld deelcertificaten hebt behaald, zijn deze ook de moeite waard om te vermelden.

Natuurlijk wel in aansluiting op de vacature, je zwemdiploma en veterdiploma horen hier niet thuis.

 • Bovenaan staan de laatst genoten opleidingen;
 • Geef aan of je het diploma hebt behaald en vermeld eventuele relevante modules;
 • Vermeld alleen relevante opleidingen en cursussen. Als je een Bachelor diploma hebt, hoef je bijvoorbeeld niet te vermelden dat je je lagere school diploma hebt. Je hebt beperkte ruimte op de CV, dus gebruik die ruimte goed en vermeld alleen informatie met toegevoegde waarde;


CV VOORBEELD : WERKERVARING

Bij je werkervaring geef je een opsomming van de functies die je hebt gehad in het verleden. Dit is een belangrijk onderdeel voor werkgevers, omdat het aangeeft of je ervaring hebt die aansluit bij het gevraagde profiel. 

 • Vermeld bij elke relevante werkervaring de naam van het bedrijf, de periode dat je er hebt gewerkt (maand/ jaar), de functie die je hebt gehad en de voornaamste taken.
 • Als je niet wil dat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent en daarom de bedrijfsnaam niet wil noemen, vermeld dan de branche en het type bedrijf en dat deze informatie kan worden opgevraagd.
 • Bij algemenere functies zijn de taken van belang om te vermelden. Een engineer is bijvoorbeeld zo’n algemeen begrip en heeft meer verdieping nodig om duidelijk te maken wat je precies hebt gedaan.
 • Laat werkervaring die niet relevant is weg. Dat je als bijbaantje tijdens je studie kranten hebt bezorgd is bijvoorbeeld niet relevant als je inmiddels je Bachelor hebt behaald en al jaren functies hebt uitgeoefend in die richting.  Het kan weer wel relevant zijn als je als student net op de arbeidsmarkt komt kijken. 
 • Hou de werkervaring wel zo beknopt mogelijk. Een uitgebreide verdieping is niet nodig als de functie voor zich spreekt.CV VOORBEELD : VAARDIGHEDEN

Niet iedereen vermeldt de vaardigheden op een CV, maar deze kunnen wel een grote positieve bijdrage leveren. Misschien heb je niet de gevraagde opleiding of werkervaring, maar ben je wel in staat de functie uit te oefenen door de vaardigheden die je bezit. 

Er wordt steeds meer gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van een kandidaat. Welke persoonlijke kwaliteiten heb je die aansluiten op de functie? Denk hierbij weer goed na of de kwaliteiten een positieve meerwaarde hebben op je sollicitatieproces. Waarschijnlijk heb je tijdens je opleiding je persoonlijke kwaliteiten wel behandeld. Als je geen idee hebt wat het inhoudt, kan je het even googelen en dan vind je er genoeg informatie over. 


Is dit toch niet de lay-out die je zoekt? Bekijk ook onze andere gratis CV templates, er staan er inmiddels meer dan 100 op onze website. Van minimalistisch tot design CV's. Bekijk ook de gratis cv templates op carlastemplates.com


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button