Lettertype CV

Lettertype CV: Wat is het mooiste lettertype om te gebruiken voor je CV? Het juiste lettertype is belangrijk om je CV de gewenste uitstraling te geven, dat je CV er professioneel uitziet en dat het makkelijk leesbaar is. Het is niet verstandig om bijzondere lettertypes te gebruiken die je CV rommelig kunnen maken en waardoor alles lastig leesbaar is.


Belangrijk bij de keuze van het lettertype is om te zorgen dat deze aansluit bij de rest van je CV en vooral bij het vakgebied waarin je werkzaam bent. Als designer kan je net wat meer spelen met lettertypes en kleuren, omdat dit je werk is. Als je solliciteert naar een directiefunctie bij een bank is het minder toepasselijk om veel design in je CV te verwerken.

 

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van de lettertypes op je CV is de leesbaarheid. Deze mag onder geen enkele voorwaarde slechter worden door de keuze van het lettertype.

 

Je kunt met je lettertype de nadruk leggen op de gewenste tekst van je CV. Als je op een goede manier gebruik maakt van verschillende lettertypes en grootte kan dit je CV optimaliseren.Top 10 Lettertypes voor je CV

De 10 mooiste lettertypes om te gebruiken voor je CV:

Lettertype CV: Calibri


Dit simpele lettertype is 1 van onze favorieten. Gewoon een eenvoudig en standaard lettertype van Microsoft Office uit 2007. Dit lettertype is vergelijkbaar met de andere eenvoudige lettertypes van Microsoft: Times New Roman en Arial. Leuk feitje is dat dit lettertype is ontworpen door een Nederlander: Lucas de Groot. De Light versie van dit lettertype is ook een aanrader, zeker voor een minimalistisch CV.

Lettertype CV: Arial


Dit is wederom een lettertype wat bij Microsoft wordt geleverd en stadaard te gebruiken is. Het is een simpel en eenvoudig lettertype wat goed leesbaar is.

Lettertype CV: Times New Roman


Dit is een standaard lettertype geleverd bij Microsoft Office en heeft vrij korte letters, waardoor er veel tekst op een pagina past door de kortere regelafstand.

Lettertype CV: Browallia


Dit is een heel klein lettertype, waar je de letters groter voor zal moeten maken, bijvoorbeeld 12, 13, of 14. Het is een standaard lettertype van Microsoft en is ontworpen in Thailand door Unity Progress.

Lettertype CV: Tahoma


Tahoma is een simpel, duidelijk leesbaar lettertype van Microsoft. Het lettertype is ontworpen door Matthew Carter in opdracht van Microsoft en werd gelanceerd bij Windows 95.

Lettertype CV: Lucida Sans


Dit mooie en eenvoudige lettertype wordt ook vaak gebruikt voor een CV. Het zit standaard in Microsoft en is ontworpen door de studio Bigelow & Holmes.

Lettertype CV: Abadi extra light


Dit eenvoudige lettertype zit niet standaard in Microsoft. Het is vrij om te gebruiken voor persoonlijke doeleinden, maar niet voor zakelijke doeleinden.

Lettertype CV: Bell MT


Dit lettertype is zowel geschikt voor de tekst in je CV als voor de headlines. Je kunt hier je CV mee afmaken.

Lettertype CV: Candara light


Dit lettertype van Microsoft is ontworpen door Gary Munch. Het komt in verschillende versies en wij vinden voor een minimalistisch CV de light versie erg passend.

Lettertype CV: HP Siplified Light


Dit lettertype is speciaal en exclusief ontwikkeld voor HP. Het is een simpel en duidelijk te lezen lettertype welke wij graag gebruiken.

Bekijk al onze CV voorbeelden, waarin we de verschillende lettertypes gebruiken.