Klachtenbrief Belastingdienstvoorbeeld-office-button-alle-zakelijke-brieven
topvoorbeelden-alle-brief-voorbeelden

Klachtenbrief Belastingdienst, 2 voorbeeld brieven om een klacht in te dienen bij de Belastingdienst. Bekijk en download de gratis voorbeelden. 


Voorbeeld klachtenbrief belastingdienst 1

VAN

Naam afzender

Straat en huisnummer afzender

Postcode en plaats afzender

 

AAN

Naam ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en plaats ontvanger

PER GEWONE EN AANGETEKENDE POST

 

Plaats en datum

Betreft: Klachtenbrief belastingdienst 1

 

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij dien ik een klacht in tegen de Belastingdienst omdat ik van mening ben da ik onjuist ben behandeld door een van uw medewerkers.

Op (datum) heb ik van u een herinnering ontvangen met betrekking tot (soort) belasting. De oorspronkelijke aanslag is bij mij onbekend en daarom was deze herinnering een verassing voor mij. Er waren ook gelijk hoge kosten in rekening gebracht omdat de aanslag nog niet was voldaan.

Enkele maanden geleden ben ik verhuisd en wellicht dat de aanslag net in die periode ergens verloren is gegaan of verkeerd terecht is gekomen. Ik heb op (datum) telefonisch contact gezocht met de Belastingdienst en een medewerker van u aan de lijn gehad. Als ik de naam goed heb overgenomen is het (Naam van de medewerker van de Belastingdienst). Door deze medewerker ben ik uiterst onbeschoft behandeld, alsof ik de zaken in de maling nam. Ik begrijp dat er iets mis is gegaan, maar dan nog wens ik niet zo toegesproken te worden.

De aanslag zal ik voldoen, maar ik hoop dat u gezien de omstandigheden van mijn verhuizing een mindering kunt geven op de extra kosten die er in rekening zijn gebracht. Daarnaast ga ik ervan uit dat de  betreffende medewerker aangesproken wordt op het ongepaste gedrag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam afzender

Handtekening afzender

Voorbeeld klachtenbrief belastingdienst 2

VAN

Naam afzender

Straat en huisnummer afzender

Postcode en plaats afzender

 

AAN

Naam ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en plaats ontvanger

PER GEWONE EN AANGETEKENDE POST

 

Plaats en datum

Betreft: Klachtenbrief belastingdienst 2

 

Geachte heer/mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik een klacht indienen bij de Belastingdienst wegens een slechte behandeling van een van de medewerkers.

Enkele jaren geleden heb ik op advies van mijn financieel adviseur een pensioen BV opgericht. Er was een bedrag vrij gekomen waar ik iets voor de toekomst wilde doen en zodoende zijn we bij een pensioen BV uitgekomen. Mijn financieel adviseur (naam) heeft alles voor mij geregeld aangezien ik een techneut ben en geen verstand heb van financiƫn. Na mijn 65 ben ik door gaan werken en heb ik de uitkeringen vanuit de pensioen BV nog niet laten plaatsvinden. Op (datum) kreeg ik een aanslag met hoge kosten omdat ik volgens u anders had moeten handelen met de BV.

Ik was hier niet van op de hoogte en mijn financieel adviseur dacht ook dat alles volgens de wetten en regels verliep. De medewerker (naam) die mijn contactpersoon is in dit geheel heeft mij als een crimineel behandeld. Ik ben hier zeer van ontdaan en wens daar ook een excuus voor. Daarnaast wil ik een persoonlijk gesprek aanvragen met een capabele medewerker en mijn financieel adviseur waarin de hoge kosten die in rekening worden gebracht onder de loep worden gehouden.

Graag ontvang ik binnen 14 dagen na dagtekening een reactie van u. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam afzender

Handtekening afzender

Download de voorbeeld brieven

Download klachtenbrief belastingdienst 1

Download klachtenbrief belastingdienst 2

Volg ons op Twitter en bekijk de nieuwste voorbeeld brieven.