Modern CV template

Het perfecte CV, gratis voorbeelden van een modern cv template. Een ruim aanbod van verschillende voorbeelden om gratis te downloaden. Simpel en 100% gratis! Maak je perfecte cv in word met behulp van onze templates. Bekijk de mooiste CV voorbeelden. Download het template naar keuze in Microsoft Word en verwerk je eigen gegevens erin. Bekijk ook onze andere pagina met gratis CV templates, of de voorbeelden van voorbeeld-office
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-buttonBekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

Een modern cv heeft een strakke lay-out, geeft een opsomming van je relevante successen en heeft een persoonlijk tintje. Wil jij eruit springen tijdens het sollicitatieproces? Zorg er dan voor dat je cv er perfect uitziet.

Modern CV templates

 • Modern CV template
 • Gratis CV voorbeelden
 • CV in Word
 • Eenvoudig aan te passen
 • 100% gratis CV voorbeelden
 • Geen programmeer kennis nodig

Modern CV template 1

Modern cv template 1

Download Modern CV template 1

Modern CV template 2

Modern cv template 2

Download Modern CV template 2

Modern CV template 3

Modern cv template 3

Download Modern CV template 3

Modern CV template 4

Modern cv template 4

Download Modern CV template 4

Modern CV template 5

Modern cv template 5

Download Modern CV template 5

Modern CV template 6

Modern cv template 6

Download Modern CV template 6

Modern CV template 7

Modern cv template 7

Download Modern CV template 7

Opmaak en inhoud van een modern CV

Van belang is dat op je cv duidelijk te zien is wat de belangrijkste informatie is. Je cv is dus overzichtelijk en de belangrijke informatie springt eruit. Daarnaast is een persoonlijke toevoeging van belang. Dat kan bijvoorbeeld door een persoonlijke noot, en/ of het vermelden van een hobby of iets wat bij jou past. Een hobby is een goede manier om je te onderscheiden van de anderen.

 

Een cv is vaak een opsomming van ervaring en opleiding, maar wat nou echt bereikt is ontbreekt te vaak. Een stevige inhoud, in combinatie met alle relevante successen en beoogde doelen is daarom van belang in een goed modern cv template.

 

Ondanks dat het bij een modern cv gaat om de inhoud, is de lay-out ook van belang. De lay-out moet er netjes uit zien. Fris en strak, zonder overbodige informatie. Bij het maken van je cv is het goed om na te gaan hoe je jezelf wil verkopen voor de functie waar je op solliciteert. Informatie die niet relevant is voor deze functie, kan je gerust achterwege laten.

Bekijk ook ons stappenplan: Hoe maak je een CV in Word?

Handleiding Modern CV aanpassingen maken

 • Zonder programmeer kennis eenvoudig aan te passen. Alle CV templates zijn gemaakt in Word. 
 • De verschillende onderdelen bestaan uit tekstvlakken. Door er dubbel op te klikken, kan je de tekst aanpassen. 
 • De afbeelding wijzigen kan je eenvoudig door er dubbel op te klikken en te kiezen voor "Vormopvulling" en dan "afbeelding". u kan je een eigen foto selecteren en toevoegen. 
 • Wanneer er een linkedin pictogram in staat, kan je deze eenvoudig wijzigen door met je rechtermuisknop op het pictogram te drukken en te kiezen voor "koppeling wijzigen". Hier kan je de link naar je eigen linkedin pagina toevoegen. 

Modern cv template onderdelen

MODERN CV TEMPLATE: PERSONALIA

De personalia staan boven aan het CV en is het eerste waar het oog op zal vallen.

 • Naam: Helemaal bovenaan vermeld je je naam op een manier dat deze eruit springt, in grote letters en dikgedrukt.
 • Email: Zorg dat je een professioneel e-mailadres op je CV hebt staan. S
 • LinkedIn: Je LinkedIn is een handige vermelding op je CV. Het neemt weinig ruimte in beslag en als ze meer informatie over je willen weten, kunnen ze deze gemakkelijk benaderen. Zie je LinkedIn account als een verlengstuk van je CV.
 • Adresgegevens: In principe volstaat je plaatsnaam.
 • Overige gegevens zoals nationaliteit, geboortedatum zijn niet verplicht en voeg je alleen toe als je denkt dat de gegevens van positieve invloed zijn voor je sollicitatieproces.


MODERN CV TEMPLATE: PROFIEL

In je profiel geef je een korte weergave van je kwaliteiten, ervaring, ambities en drive. Het is een soort geschreven elevator pitch, waarin je in het kort je toegevoegde waarde omschrijft. Vermijd lege termen, standaard opsommingen en ingewikkelde termen. Hou het simpel, gericht en bij jezelf, waarbij het natuurlijk wel van belang is dat je persoonlijke presentatie aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.


MODERN CV TEMPLATE: OPLEIDINGEN

Hier geef je een korte opsomming van de opleidingen en cursussen die je hebt afgerond. Als je een opleiding niet hebt afgerond maar wel bijvoorbeeld deelcertificaten hebt behaald, zijn deze ook de moeite waard om te vermelden.

Natuurlijk wel in aansluiting op de vacature, je zwemdiploma en veterdiploma horen hier niet thuis.

 • Bovenaan staan de laatst genoten opleidingen;
 • Geef aan of je het diploma hebt behaald en vermeld eventuele relevante modules;
 • Vermeld alleen relevante opleidingen en cursussen. Als je een Bachelor diploma hebt, hoef je bijvoorbeeld niet te vermelden dat je je lagere school diploma hebt. Je hebt beperkte ruimte op de CV, dus gebruik die ruimte goed en vermeld alleen informatie met toegevoegde waarde;


MODERN CV TEMPLATE: WERKERVARING

Bij je werkervaring geef je een opsomming van de functies die je hebt gehad in het verleden. Dit is een belangrijk onderdeel voor werkgevers, omdat het aangeeft of je ervaring hebt die aansluit bij het gevraagde profiel. 

 • Vermeld bij elke relevante werkervaring de naam van het bedrijf, de periode dat je er hebt gewerkt (maand/ jaar), de functie die je hebt gehad en de voornaamste taken.
 • Als je niet wil dat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent en daarom de bedrijfsnaam niet wil noemen, vermeld dan de branche en het type bedrijf en dat deze informatie kan worden opgevraagd.
 • Bij algemenere functies zijn de taken van belang om te vermelden. Een engineer is bijvoorbeeld zo’n algemeen begrip en heeft meer verdieping nodig om duidelijk te maken wat je precies hebt gedaan.
 • Laat werkervaring die niet relevant is weg. Dat je als bijbaantje tijdens je studie kranten hebt bezorgd is bijvoorbeeld niet relevant als je inmiddels je Bachelor hebt behaald en al jaren functies hebt uitgeoefend in die richting.  Het kan weer wel relevant zijn als je als student net op de arbeidsmarkt komt kijken. 
 • Hou de werkervaring wel zo beknopt mogelijk. Een uitgebreide verdieping is niet nodig als de functie voor zich spreekt.


MODERN CV TEMPLATE: VAARDIGHEDEN

Niet iedereen vermeldt de vaardigheden op een CV, maar deze kunnen wel een grote positieve bijdrage leveren. Misschien heb je niet de gevraagde opleiding of werkervaring, maar ben je wel in staat de functie uit te oefenen door de vaardigheden die je bezit. 

Er wordt steeds meer gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van een kandidaat. Welke persoonlijke kwaliteiten heb je die aansluiten op de functie? Denk hierbij weer goed na of de kwaliteiten een positieve meerwaarde hebben op je sollicitatieproces. Waarschijnlijk heb je tijdens je opleiding je persoonlijke kwaliteiten wel behandeld. Als je geen idee hebt wat het inhoudt, kan je het even googelen en dan vind je er genoeg informatie over. 


Is dit toch niet de lay-out die je zoekt? Bekijk ook onze andere gratis CV templates, er staan er inmiddels meer dan 100 op onze website. Van minimalistisch tot design CV's. Bekijk ook de gratis cv templates op carlastemplates.com

Waar kan je een gratis CV maken? Bekijk hoe je eenvoudig en snel je CV in Word kan maken. Helemaal volgens de nieuwe norm!


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button