Hoe maak je een cv in Word?

Hoe maak je een CV in Word? Uitgebreid aanbod aan gratis Word sjablonen om een modern CV te maken volgens de norm van nu. Simpel en eenvoudig je CV in Word maken, hebben we nu nog gemakkelijker voor je gemaakt. Volg onze stapsgewijze uitleg en gebruik 1 van onze vele voorbeeld CV sjablonen in Word.

Hoe maak je een CV in Word: Stappenplan

 1. Uitzoeken sjabloon: Kies een gratis sjabloon uit onze ruime voorraad en download deze, of start met een leeg Word document;
 2. Inhoudelijk: Vul je NAW gegevens, opleidingen en werkervaring toe door dubbel te klikken op de tekst vlakken. De verschillende onderdelen uit onze voorbeeld CV’s bestaan uit tekst vlakken. Door er dubbel op te klikken, kan je de tekst aanpassen en je eigen gegevens invullen. Pas eventueel de grootte van de letters aan om de tekst passen te maken. Bij een modern CV staat over het algemeen slechts een beknopte tekst, omdat het CV uit 1 pagina bestaat en de ruimte daarom beperkt is.
 3. Afbeelding (optioneel): De afbeelding wijzigen kan je eenvoudig door er dubbel op te klikken en te kiezen voor "Vormopvulling" en dan "afbeelding". u kan je een eigen foto selecteren en toevoegen.
 4. Verwijzingen toevoegen: Wanneer er een LinkedIn pictogram in staat, kan je deze eenvoudig wijzigen door met je rechtermuisknop op het pictogram te drukken en te kiezen voor "koppeling wijzigen". Hier kan je de link naar je eigen LinkedIn pagina toevoegen.

Hoe maak je een CV in Word: Tips

Een CV anno nu is een korte en krachtige weergave van je opleiding en carrière. Waar vroeger lappen tekst werden gebruikt om de werkzaamheden tot in detail te omschrijven, worden tegenwoordig teekwoorden gebruikt en komt de uitgebreidere uitleg in het eventuele sollicitatiegesprek. Interne en externe recruiters krijgen veel CV’s gepresenteerd en scannen deze op de belangrijkste onderdelen. Hoe beter jouw kwaliteiten die bepalend zijn voor de functie naar boven komen op je CV,  hoe groter je kans dat je uit de stapel wordt geselecteerd.

Verder hebben we een aantal tips voor je om een goed CV in Word te maken:

 • Beknopt en relevant: een goed CV bevat geen lappen tekst, maar wel zoveel mogelijk relevante informatie. Zorg ervoor dat de informatie aansluit op de functie.
 • Rust en harmonie: een goed CV heeft een rustige uitstraling, zorg bijvoorbeeld dat de kleuren aansluiten op de kleuren van je profielfoto.
 • Passende uitstraling: als je een zakelijk beroep hebt, zorg dan voor een profielfoto met een zakelijke uitstraling, bij een grafisch beroep, kan je hier misschien iets van laten zien op je CV. Zorg er wel altijd voor dat de uitstraling van je CV aansluit op het beroep.
 • Enthousiasme: met je persoonlijke presentatie kun je laten blijken hoe graag je aan de slag wil en je enthousiasme laten zien. Geef hier geen loze kreten, maar vertel echt iets over jezelf, waardoor de ontvanger ziet waarom jij geschikt zou kunnen zijn voor de vacature.
 • Vermijd jargon: zorg ervoor dat je geen nietszeggende woorden gebruikt, maar beschrijf juist concreet wat je kunt bijdragen.
 • Beknopt: gebruik opsommingen met daaronder korte zinnen, dat geeft overzicht voor de lezer. Beschrijf kort wat je rol precies was en wat je bereikt hebt in die functie- maar beschrijf niet alles, houd het bij kernwerkzaamheden.
 • Vaardigheden: je vaardigheden kunnen een doorslaggevende rol hebben wanneer je bijvoorbeeld niet precies de gevraagde opleiding en ervaring hebt, maar wel de juiste vaardigheden voor de functie.

Hoe maak je een CV in Word: Voorbeelden

Voorbeeld modern CV Word

Bekijk onze gratis voorbeelden van een modern CV

CV voorbeeld Word

Bekijk onze gratis CV voorbeelden in Word.  

Gratis CV template

Bekijk onze gratis CV templates

Bekijk ook de gratis voorbeeld CV's op de website van voorbeeld-office.com