CV voorbeeld student gratis

CV voorbeeld student gratis, een CV is een document waarin je jouw professionele achtergrond weergeeft. Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. 
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Bij studenten ligt de nadruk vaak meer op de opleiding en vaardigheden, omdat je minder werkervaring zal hebben. Je kunt met een goed cv indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen. 


Download CV voorbeeld student gratis in Word

CV-Voorbeeld-student-gratis

bekijk-sjabloon-button-image

Download CV voorbeeld in Microsoft Word. 


Download Instructie: Als je voor Download cv voorbeeld kiest, verschijnt er een ZIP bestand bij je downloads. Dit bestand kun je uitpakken, waarna je het Word bestand Direct kunt Bewerken
alle-cv-voorbeelden

Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

Hoe maak je een cv?

Als je een cv maakt is het belangrijk om te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Lees de vacature goed door en gebruik de kernwoorden uit de vacature die overeenkomst met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Een standaard cv is als volgt opgebouwd:

 • Persoonlijke informatie: naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kan je een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 • Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen.
 • Werkervaring: alle relevante werkervaring met functietitel, bedrijfsnaam en data.
 • Vaardigheden: Soft skills en hard skills.
 • Andere relevante informatie: bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten.


CV voorbeeld student gratis TIPS

Heb je nog geen ervaring en heb je toch een CV nodig? Geen probleem, met behulp van onze tips maak je een professioneel CV.

 1. Omschrijf jouw toegevoegde waarde in een profiel tekst. In je profiel tekst geef je een korte weergave van wat je kan en wat je toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie waar je solliciteert. Omdat je nog geen ervaring hebt, zal je deze tekst zorgvuldig moeten opstellen. Wie ben je, wat kan je en waar ben je naar op zoek? Als je het moeilijk vindt om deze tekst te schrijven, schakel dan vooral hulp in van je omgeving. Leraren, ouders, vrienden, familie, als er mensen zijn die je goed kennen, zullen deze je kunnen helpen met je profiel.
 2. Zet je vaardigheden op je CV. Vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel op je CV, waardoor er ondanks dat je geen ervaring hebt toch geschikt kan zijn voor de functie. Denk aan vaardigheden zoals softwarekennis, technische kennis, hobbymatige kennis. 
 3. Geen ervaring hoeft niet per definitie slecht te zijn. Sommige werkgevers zoeken juist starters zonder ervaring, dus houd dat goed in gedachte. Geen ervaring betekent dat je ook nog niet een bepaalde werkwijze hebt, in de volksmond wordt dat weleens "kneedbaar" genoemd. Dit vinden veel werkgevers een groot pluspunt en kan je best accentueren op je CV. De kennis is er, kom maar op met de ervaring!
 4. Stel je opleiding centraal op je CV. Als je een studie doet waarbij er veel modules en keuzevakken zijn, vermeld deze dan op je CV. Projecten, stages, bijzondere prestaties tijdens de studie, werk ze allemaal uit op je CV indien dit relevant is voor de vacatures waar je op solliciteert.
 5. Zet stages apart op je CV. Deze kan je in plaats van de werkzaamheden (op dezelfde wijze) op je CV vermelden.
 6. Vermeld je nevenactiviteiten. Heb je vrijwilligerswerk gedaan bij de voedselbank? Mensen geholpen met Belastingaangiftes via school? Penningmeester geweest van je vereniging? Deze nevenactiviteiten kan je net zoals de stages apart op je CV vermelden.
 7. Geef je CV een persoonlijk tintje. Met kleuren, een profielfoto, pakkende teksten. Zorg ervoor dat je CV aansluit op je persoonlijkheid en op het vakgebied. 
 8. Zorg er verder voor dat  alle standaard informatie erop staat en dat de lay-out goed op elkaar is afgestemd. Als er lege delen zijn, kan je spelen met de lettertypes en groottes.


CV Voorbeeld student instructies

 • Bekijk de verschillende gratis voorbeelden en kies het gratis voorbeeld CV wat bij jouw stijl past.
 • Download het CV via een ZIPP bestand en open het Word bestand.
 • Sla het bestand ergens op je computer op waar je het gemakkelijk terug kan vinden.
 • Nu kan je het bestand gaan bewerken. We hebben gebruik gemaakt van allemaal verschillende tekst vlakken. Als je daar dubbel op klikt kan je de tekst erin veranderen. Wanneer de vlakken te klein zijn om al je tekst in te zetten, kan je de tekst vlakken groter maken.
 • De voorbeeld CV’s zijn allemaal 1 pagina. Wanneer je tekst vlakken aanpast, zorg er dan wel voor dat alles nog steeds op dezelfde pagina past.
 • Als je klaar bent met de aanpassingen van je CV, kan je het document opslaan als PDF bestand. Je stuurt je CV nooit in Word, maar altijd in een PDF bestand, zodat er geen verspringingen kunnen plaatsvinden of aanpassingen gedaan kunnen worden.
 • Pas je persoonlijke presentatie aan op de functie waarnaar je solliciteert. Zo ziet een recruiter beter de aansluiting tussen jouw CV en de vacature.
 • Schrijf een korte motivatie voor de vacature waarin staat waarom jij geschikt bent voor deze functie en wat de aanknopingspunten zijn met je kennis en ervaring.

CV VOORbeeld student onderdelen

Een cv bestaat standaard uit verschillende onderdelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

 • Jouw naam en functie, deze krijgen een prominente plek op je cv. We raden je ook aan om je naam in de bestandsaam van het document te verwerken. Zo kunnen de recruiters aan de hand van het bestand zien van wie het cv is. 
 • Je contactgegevens: Adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het is niet nodig om uitgebreide gegevens bij dit onderdeel te etten. Houd het beknopt en vermeld alleen de essentiele informatie. 
 • Een profieltekst: Een korte inleiding/ samenvatting van je cv die aansluit op de vacature
 • Je vaardigheden: Je hard en soft skills
 • Jouw werkervaring: Een a-chronologische opsomming van je werkervaring (functietitel, bedrijfsnaam, data, werkzaamheden, prestaties, verantwoordelijkheden)
 • Je genoten opleiding(en): Een a-chronologische opsomming van je opleidingen/ cursussen/ certificaten
 • Eventuele aanvullende info: Overige relevante informatie voor de functie zoals talen, referenties, een foto

Naast dit "CV voorbeeld student gratis" hebben we ruim 100 gratis CV templates online gezet. Bekijk meer gratis CV voorbeelden. Bekijk ook de gratis cv voorbeeld op carlastemplates.com.  


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button