CV voorbeeld student gratis

CV voorbeeld student gratis, maak simpel en snel je CV met behulp van onze gratis templates in Word. Tips voor een CV zonder ervaring. 


Download CV voorbeeld student gratis in Word


Download dit CV voorbeeld student gratis in Word en ga direct aan de slag!


CV voorbeeld student gratis TIPS

Heb je nog geen ervaring en heb je toch een CV nodig? Geen probleem, met behulp van onze tips maak je een professioneel CV.

  1. Omschrijf jouw toegevoegde waarde in een profiel tekst. In je profiel tekst geef je een korte weergave van wat je kan en wat je toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie waar je solliciteert. Omdat je nog geen ervaring hebt, zal je deze tekst zorgvuldig moeten opstellen. Wie ben je, wat kan je en waar ben je naar op zoek? Als je het moeilijk vindt om deze tekst te schrijven, schakel dan vooral hulp in van je omgeving. Leraren, ouders, vrienden, familie, als er mensen zijn die je goed kennen, zullen deze je kunnen helpen met je profiel.
  2. Zet je vaardigheden op je CV. Vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel op je CV, waardoor er ondanks dat je geen ervaring hebt toch geschikt kan zijn voor de functie. Denk aan vaardigheden zoals softwarekennis, technische kennis, hobbymatige kennis. 
  3. Geen ervaring hoeft niet per definitie slecht te zijn. Sommige werkgevers zoeken juist starters zonder ervaring, dus houd dat goed in gedachte. Geen ervaring betekent dat je ook nog niet een bepaalde werkwijze hebt, in de volksmond wordt dat weleens "kneedbaar" genoemd. Dit vinden veel werkgevers een groot pluspunt en kan je best accentueren op je CV. De kennis is er, kom maar op met de ervaring!
  4. Stel je opleiding centraal op je CV. Als je een studie doet waarbij er veel modules en keuzevakken zijn, vermeld deze dan op je CV. Projecten, stages, bijzondere prestaties tijdens de studie, werk ze allemaal uit op je CV indien dit relevant is voor de vacatures waar je op solliciteert.
  5. Zet stages apart op je CV. Deze kan je in plaats van de werkzaamheden (op dezelfde wijze) op je CV vermelden.
  6. Vermeld je nevenactiviteiten. Heb je vrijwilligerswerk gedaan bij de voedselbank? Mensen geholpen met Belastingaangiftes via school? Penningmeester geweest van je vereniging? Deze nevenactiviteiten kan je net zoals de stages apart op je CV vermelden.
  7. Geef je CV een persoonlijk tintje. Met kleuren, een profielfoto, pakkende teksten. Zorg ervoor dat je CV aansluit op je persoonlijkheid en op het vakgebied. 
  8. Zorg er verder voor dat  alle standaard informatie erop staat en dat de lay-out goed op elkaar is afgestemd. Als er lege delen zijn, kan je spelen met de lettertypes en groottes.


Naast dit "CV voorbeeld student gratis" hebben we ruim 100 gratis CV templates online gezet. Bekijk meer gratis CV voorbeelden