CV voorbeeld 16 jarige

CV voorbeeld 16 jarige, als je nog geen echte werkervaring hebt kan het lastig lijken om je CV te maken. Met behulp van onze tips kan je snel en eenvoudig je CV maken, ook als je nog jong bent en niet zo veel ervaring hebt. Een CV is een document waarin je jouw professionele achtergrond weergeeft. Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. 
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Bij studenten ligt de nadruk vaak meer op de opleiding en vaardigheden, omdat je minder werkervaring zal hebben. Je kunt met een goed cv indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen.


Voorbeeld CV 16 jarige

CV-voorbeeld-student-16-jarige

bekijk-sjabloon-button-image

Download CV voorbeeld in Microsoft Word. 


Download Instructie: Als je voor Download cv voorbeeld kiest, verschijnt er een ZIP bestand bij je downloads. Dit bestand kun je uitpakken, waarna je het Word bestand Direct kunt Bewerken
alle-cv-voorbeelden

Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

8 Tips voor het opstellen van een CV als je 16 jaar bent

  1. De juiste motivatie is bepalend. Omdat jij als student nog niet veel ervaring hebt, zal je op een andere manier duidelijk moeten maken waarom je geschikt bent voor de functie. Voor een potentiële werkgever is naast ervaring en opleiding de juiste motivatie erg belangrijk.
  2. Persoonlijke noot. Om er goed uit te springen raden wij altijd aan om je CV persoonlijk te maken. Dit kan aan de hand van je profiel en door bijvoorbeeld een foto toe te voegen. Het is voor de potentiële werkgever goed om te kunnen zien wie de persoon achter het CV is.
  3. Geef je contactgegevens goed weer. Als je solliciteert op een baan is het natuurlijk van belang dat ze je kunnen bereiken. Daarom zet je je contactgegevens op je CV en zorg je ervoor dat deze goed leesbaar zijn. Als e-mailadres raden we je aan om een “professioneel” emailadres te gebruiken met bijvoorbeeld je naam erin. Gebruik vooral geen emailadressen zoals: kabouterplop@hotmail.nl.
  4. Zet al je werkervaring erop. Omdat je nog niet veel werkervaring hebt, is het belangrijk dat je hier alles opzet wat je hebt gedaan. Heb je een vakantiebaantje gehad op de boerderij? Pas jij op bij de buren? Of help jij mee in de bediening van het restaurant van je tante? Vermeld al je bijbaantjes op je CV en beschrijf wat je werkzaamheden zijn geweest.  
  5. Vergeet je nevenactiviteiten niet. Heb je bijvoorbeeld via school gewerkt als buddy? Heb je vrijwilligerswerk gedaan in de buurt? Help je weleens met koken bij je bejaarde oma? Al deze nevenactiviteiten kunnen iets zeggen over jouw als persoon en je inzet en motivatie. Zet deze activiteiten dus vooral op je CV!
  6. Zet al je opleidingen op je CV. Waar heb je op school gezeten? In welke periode heb je daar op school gezeten? Welke opleiding heb je gedaan of waar ben je nu mee bezig? Al deze informatie hoort op je CV te staan. Als je keuzevakken volgt dan kan je deze bij je opleiding vermelden. Dat geeft weer aan welke kwaliteiten je bezit en welke richting je op wil.
  7. Besteed tijd aan het vermelden van je vaardigheden. Omdat je nog niet veel ervaring hebt zullen de vaardigheden nog belangrijker zijn dan bij ieder ander. Hiermee kan je aangeven dat je bepaalde vaardigheden voor een functie bezit. Kan je bijvoorbeeld apps programmeren? Ben je super goed in een bepaald computerprogramma? Ben je tweetalig opgegroeid? Denk goed na over wat je vaardigheden zijn en vermeld deze op je CV. Als je er niet uitkomt, vraag het aan je ouders of op school, je zal je verbazen over welke vaardigheden je misschien allemaal al hebt.
  8. Zet je hobby’s op je CV. Ook je hobby’s moet je niet vergeten te vermelden op je CV. Misschien ben jij wel een echte sleutelaar en kan je fietsen repareren. Je hobby’s zeggen iets over jou als persoon en hoeven niet per se te maken te hebben met de vacature

Inhoud CV voorbeeld 16 jarige

Net zoals bij elk ander CV, bestaat het CV van jou als 15 jarige uit een aantal standaard onderdelen. Hieronder beschrijven we de verschillende onderdelen en hoe jij deze kan invullen voor jezelf.

 

CV voorbeeld 16 jarige: Naam en NAW gegevens

We raden je aan om je naam ergens groot en duidelijk leesbaar op je CV te zetten. Zo springt je naam eruit. Je NAW (Naam, adres, woonplaats) gegevens kan je op verschillende plekken zetten, bijvoorbeeld met behulp van iconen.


CV voorbeeld 16 jarige: Profiel

In je profiel geef je een korte omschrijving van jou als persoon en welke toegevoegde waarde jij hebt. Dit onderdeel is voor jou als 15 jarige een belangrijk onderdeel omdat je nog niet veel kennis en ervaring zult hebben. Nou zijn de baantjes waar je op gaat solliciteren waarschijnlijk ook niet van het hoogste niveau, maar des te meer is het voor een potentiële werkgever belangrijk om te zien wat je motivatie is. Zorg voor een enthousiast stukje en vraag eens aan je ouders of anderen uit je omgeving wat ze ervan vinden. Misschien hebben ze nog goede tips of aanvullingen. Je kunt ervoor kiezen om ook een foto toe te voegen. 


CV voorbeeld 16 jarige: Opleiding

Hier geef je een overzicht van de opleidingen die je hebt gedaan, of waar je nog mee bezig bent. Je lagere school, middelbare school en je vakkenpakket staan hier vermeld. Je begint onderaan altijd met de oudste opleiding en bovenaan met de nieuwste. Ook vermeld je de naam van de school en de periode dat je er op school hebt gezeten. Als je een diploma hebt behaald dan zet je dat erbij.


CV voorbeeld 16 jarige: Werkervaring

Hier zet je alles wat je aan werkervaring hebt. Welke functies je hebt gehad, bij welk bedrijf je hebt gewerkt en welke periode dat is geweest. Ook als is het een vakantiebaantje geweest van een paar weken, zet het er vooral bij. Vergeet ook je nevenactiviteiten niet op je CV te zetten, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.


CV voorbeeld 16 jarige: Interesses/ Hobby's 

Door middel van je interesses en hobby’s kan je een beter beeld van jezelf geven. Zet ze daarom vooral op je CV. In onze voorbeelden hebben we ervoor gekozen om bij dit onderdeel gebruik te maken van pictogrammen. Deze zeggen voor op je CV genoeg en een eventuele toelichting kan je tijdens je sollicitatiegesprek geven.


CV voorbeeld 16 jarige: Vaardigheden/ Talenkennis

Je vaardigheden zijn ook een belangrijk onderdeel van je CV. Kan je bijvoorbeeld met een bepaald computerprogramma werken? Kan je goed overweg met gereedschappen? Zet je vaardigheden er allemaal op.

Ook je talenkennis zet je op je CV. Voor veel functies is het handig als je meertalig bent. Bijvoorbeeld in de horeca waar veel buitenlandse gasten komen is het handig als je nog een andere taal spreekt.

 


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

Bekijk ook onze andere CV voorbeelden. Misschien gebruik je liever een andere template, ze zijn allemaal gratis te gebruiken voor privé gebruik.  Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's op carlastemplates.com