CV voorbeeld student HBO

CV voorbeeld student HBO- heb je nog geen ervaring? Met behulp van onze tips en gratis templates, maak je simpel en snel je CV als student. 

CV voorbeeld student HBO downloaden

Dit CV voorbeeld is gemaakt in Microsoft Word en kan je downloaden via een ZIP bestand. 


Download bovenstaand CV voorbeeld student HBO in Word. 

CV voorbeeld student HBO- TIPS

  1. Motivatie, motivatie en nog eens motivatie: Dit is het sleutelwoord als je nog weinig tot geen ervaring hebt en toch graag in aanmerking wil komen voor een functie. Een potentiele werkgever zal omdat je nog een student bent vooral kijken naar je motivatie, want daarmee kan je ver komen. Zorg ervoor dat je een goede en gemotiveerde indruk geeft. Dat doe je door te beginnen met aandacht te besteden aan je CV. Daarnaast kan je in je profiel een goede omschrijving geven van jouw motivatie voor deze functie.  
  2. Persoonlijke noot. Om er goed uit te springen raden wij altijd aan om je CV persoonlijk te maken. Dit kan aan de hand van je profiel en door bijvoorbeeld een foto toe te voegen. Het is voor de potentiële werkgever goed om te kunnen zien wie de persoon achter het CV is.
  3. Geef je contactgegevens goed weer. Als je solliciteert op een baan is het natuurlijk van belang dat ze je kunnen bereiken. Daarom zet je je contactgegevens op je CV en zorg je ervoor dat deze goed leesbaar zijn. Als e-mailadres raden we je aan om een “professioneel” emailadres te gebruiken met bijvoorbeeld je naam erin. Gebruik vooral geen emailadressen zoals: kabouterplop@hotmail.nl.
  4. Zet al je werkervaring erop. Omdat je nog niet veel werkervaring hebt, is het belangrijk dat je hier alles opzet wat je hebt gedaan. Heb je een vakantiebaantje gehad op de boerderij? Pas jij op bij de buren? Of help jij mee in de bediening van het restaurant van je tante? Vermeld al je bijbaantjes op je CV en beschrijf wat je werkzaamheden zijn geweest. 
  5. Vergeet je nevenactiviteiten niet. Heb je bijvoorbeeld via school gewerkt als buddy? Heb je vrijwilligerswerk gedaan in de buurt? Help je weleens met koken bij je bejaarde oma? Al deze nevenactiviteiten kunnen iets zeggen over jouw als persoon en je inzet en motivatie. Zet deze activiteiten dus vooral op je CV!
  6. Zet al je opleidingen op je CV. Waar heb je op school gezeten? In welke periode heb je daar op school gezeten? Welke opleiding heb je gedaan of waar ben je nu mee bezig? Al deze informatie hoort op je CV te staan. Als je keuzevakken volgt dan kan je deze bij je opleiding vermelden. Dat geeft weer aan welke kwaliteiten je bezit en welke richting je op wil.
  7. Besteed tijd aan het vermelden van je vaardigheden. Omdat je nog niet veel ervaring hebt zullen de vaardigheden nog belangrijker zijn dan bij ieder ander. Hiermee kan je aangeven dat je bepaalde vaardigheden voor een functie bezit. Kan je bijvoorbeeld apps programmeren? Ben je super goed in een bepaald computerprogramma? Ben je tweetalig opgegroeid? Denk goed na over wat je vaardigheden zijn en vermeld deze op je CV. Als je er niet uitkomt, vraag het aan je ouders of op school, je zal je verbazen over welke vaardigheden je misschien allemaal al hebt.
  8. Zet je hobby’s op je CV. Ook je hobby’s moet je niet vergeten te vermelden op je CV. Misschien ben jij wel een echte sleutelaar en kan je fietsen repareren. Je hobby’s zeggen iets over jou als persoon en hoeven niet per se te maken te hebben met de vacature.

Bekijk ook onze andere CV voorbeelden. Al onze templates zijn in Microsoft Word gemaakt en gratis voor privé gebruik.