CV voorbeeld student WO

CV voorbeeld student WO, met behulp van onze templates en tips maak je eenvoudig je CV als student, ook als je nog niet zo veel ervaring hebt. 

Download CV voorbeeld student WO


Download bovenstaand CV voorbeeld student WO in Word. 

CV Voorbeeld student WO: Personalia

De personalia staan boven aan het CV en is het eerste waar het oog op zal vallen.

 • Naam: Helemaal bovenaan vermeld je je naam op een manier dat deze eruit springt, in grote letters en dikgedrukt.
 • Email: Zorg dat je een professioneel e-mailadres op je CV hebt staan. Soms kom ik zulke vreemde e-mailadressen tegen! Ik zal ze niet letterlijk overnemen, maar denk dan bijvoorbeeld aan iets zoals stoeregast@hotmail.com, of chickvandehoek@gmail.com.
 • LinkedIn: Je LinkedIn is een handige vermelding op je CV. Het neemt weinig ruimte in beslag en als ze meer informatie over je willen weten, kunnen ze deze gemakkelijk benaderen. Zie je LinkedIn account als een verlengstuk van je CV.
 • Adresgegevens: Je adresgegevens hoeft niet uitgelicht te worden, verwerk je adresgegevens gewoon in simpele kleine letters. De ruimte kan je goed gebruiken voor informatie die meer van belang is.
 • Overige gegevens zoals nationaliteit, geboortedatum zijn niet verplicht en voeg je alleen toe als je denkt dat de gegevens van positieve invloed zijn voor je sollicitatieproces.

CV Voorbeeld student WO: Pasfoto

Wel of geen pasfoto? Dat is geheel aan jou. Je kunt door gebruik te maken van een pasfoto een persoonlijk tintje geven aan je CV en een beter beeld van jezelf geven, maar het is zeker geen verplicht onderdeel! Zoals bij alle informatie op je CV moet je bedenken of het een positieve bijdrage levert of niet. Als het antwoord nee is, dan laat je het achterwege.


 • Zorg voor een foto die aansluit bij de vacature, over het algemeen dus een zakelijk ogende pasfoto;
 • Stem de kleuren van je CV en pasfoto op elkaar af zodat het een harmonieus geheel is;
 • Schakel een fotograaf in als je geen geschikte foto van jezelf hebt;

CV Voorbeeld student WO: Profiel

In je profiel geef je een korte weergave van je kwaliteiten, ervaring, ambities en drive. Het is een soort geschreven elevator pitch, waarin je in het kort je toegevoegde waarde omschrijft. Als student is dit onderdeel erg belangrijk. Omdat je geen tot weinig ervaring hebt, zal je in je profiel moeten omschrijven waarom je wel geschikt denkt te zijn voor de functie. Welke vaardigheden of mijlpalen heb jij meegemaakt waarom jij op de functie past? Denk goed na over wat je in je profiel zet en laat het eens door iemand lezen voor feedback. 


Vermijd lege termen, standaard opsommingen en ingewikkelde termen. Hou het simpel, gericht en bij jezelf, waarbij het natuurlijk wel van belang is dat je persoonlijke presentatie aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.

CV Voorbeeld student WO: Opleiding

Hier geef je een korte opsomming van de opleidingen en cursussen die je hebt afgerond. Als je een opleiding niet hebt afgerond maar wel bijvoorbeeld deelcertificaten hebt behaald, zijn deze ook de moeite waard om te vermelden.

Natuurlijk wel in aansluiting op de vacature, je zwemdiploma en veterdiploma horen hier niet thuis.

 • Bovenaan staan de laatst genoten opleidingen;
 • Geef aan of je het diploma hebt behaald en vermeld eventuele relevante modules;
 • Vermeld alleen relevante opleidingen en cursussen. Als je een Bachelor diploma hebt, hoef je bijvoorbeeld niet te vermelden dat je je lagere school diploma hebt. Je hebt beperkte ruimte op de CV, dus gebruik die ruimte goed en vermeld alleen informatie met toegevoegde waarde;

CV Voorbeeld student WO: Werkervaring

Bij je werkervaring geef je een opsomming van de functies die je hebt gehad in het verleden. Dit is een belangrijk onderdeel voor werkgevers, omdat het aangeeft of je ervaring hebt die aansluit bij het gevraagde profiel. 


Als student kan het zijn dat je nog helemaal geen werkervaring hebt. Vaak heb je wel iets van ervaring als bijbaantje of als stage. Als je geen werkerving hebt, maar wel stages hebt gelopen, dan kan je dat hier invullen. Bekijk onze verschillende voorbeeld studenten CV's om inspiratie op te doen hoe je dit onderdeel kan invullen. 


 • Vermeld bij elke relevante werkervaring de naam van het bedrijf, de periode dat je er hebt gewerkt (maand/ jaar), de functie die je hebt gehad en de voornaamste taken.
 • Als je niet wil dat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent en daarom de bedrijfsnaam niet wil noemen, vermeld dan de branche en het type bedrijf en dat deze informatie kan worden opgevraagd.
 • Bij algemenere functies zijn de taken van belang om te vermelden. Een engineer is bijvoorbeeld zo’n algemeen begrip en heeft meer verdieping nodig om duidelijk te maken wat je precies hebt gedaan.
 • Laat werkervaring die niet relevant is weg. Dat je als bijbaantje tijdens je studie kranten hebt bezorgd is bijvoorbeeld niet relevant als je inmiddels je Bachelor hebt behaald en al jaren functies hebt uitgeoefend in die richting.  Het kan weer wel relevant zijn als je als student net op de arbeidsmarkt komt kijken. 
 • Hou de werkervaring wel zo beknopt mogelijk. Een uitgebreide verdieping is niet nodig als de functie voor zich spreekt.

CV Voorbeeld student WO: Vaardigheden

Niet iedereen vermeldt de vaardigheden op een CV, maar deze kunnen wel een grote positieve bijdrage leveren. Misschien heb je niet de gevraagde opleiding of werkervaring, maar ben je wel in staat de functie uit te oefenen door de vaardigheden die je bezit. Zeker als student zijn je vaardigheden van belang om te vermelden. Met welke programma's kan je bijvoorbeeld werken? Als je geen ervaring hebt, maar wel de juiste vaardigheden en opleiding hebt, dan zal je sneller in aanmerking komen voor de functie. 

CV Voorbeeld student WO: Persoonlijke kwaliteiten

Er wordt steeds meer gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van een kandidaat. Welke persoonlijke kwaliteiten heb je die aansluiten op de functie? Denk hierbij weer goed na of de kwaliteiten een positieve meerwaarde hebben op je sollicitatieproces. Waarschijnlijk heb je tijdens je opleiding je persoonlijke kwaliteiten wel behandeld. Als je geen idee hebt wat het inhoudt, kan je het even googelen en dan vind je er genoeg informatie over. Bekijk bijvoorbeeld wikiwijs voor meer info. 

 

 • Vermijd vage termen;
 • Zorg dat de kwaliteiten ook worden ondersteund door je ervaring en opleiding. Gewoon wat kreten neerzetten die uit de lucht gegrepen zijn is dus niet aan te raden.

CV Voorbeeld student WO: Hobby's 

Hoewel niet iedereen interesses en hobby’s vermeldt op het CV, kan dit wel een goede aanvulling geven op het beeld dat je van jezelf wil weergeven. Het geeft een beeld van wie jij bent als persoon en kan daardoor net dat extra stapje in de goede richting zijn. Je kunt je hobby's in woorden weergeven, of pictogrammen gebruiken. Aangezien je als student geen of weinig ervaring zult hebben binnen je vakgebied, kan je wellicht met je hobby's aangeven dat je interesses er liggen en dat je misschien op hobbymatig niveau wel al ervaring hebt. 

 

 • Vermeld alleen relevante hobby’s die van positieve invloed zijn voor je sollicitatieproces;
 • Vermijd religieuze en politieke zaken als je denkt dat deze je sollicitatieproces negatief kunnen beïnvloeden;
 • Hou het beknopt;

Bekijk ook onze andere CV voorbeelden. Al onze templates zijn gratis voor privé gebruik.