CV voorbeeld student zonder ervaring

CV voorbeeld student zonder ervaring, stel een professioneel CV op zonder ervaring met behulp van onze voorbeeld templates en tips. Ook zonder ervaring kan je een mooi en professioneel CV opstellen. Je concerteert je daarbij niet zozeer op je werkervaring, maar op je vaardigheden, je profiel en je eventuele stages en nevenactiviteiten. 
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Maak je CV met de template hieronder, of kies uit 1 van onze vele andere gratis cv templates. 


CV voorbeeld student zonder ervaring downloaden

Maak gebruik van onderstaand template om je CV te maken, of kies uit 1 van onze andere gratis CV templates in Word. 


CV-Voorbeeld-Student-zonder-ervaring


bekijk-sjabloon-button-image

Download CV voorbeeld in Microsoft Word. 


Download Instructie: Als je voor Download cv voorbeeld kiest, verschijnt er een ZIP bestand bij je downloads. Dit bestand kun je uitpakken, waarna je het Word bestand Direct kunt Bewerken
alle-cv-voorbeelden

Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

CV Voorbeeld student instructies

 • Bekijk de verschillende gratis voorbeelden en kies het gratis voorbeeld wat bij jouw stijl past.
 • Download het sjabloon via een ZIPP bestand en open het Word bestand.
 • Sla het bestand op je computer op waar je het gemakkelijk terug kan vinden.
 • Nu kan je het bestand gaan bewerken. We hebben gebruik gemaakt van allemaal verschillende tekst vlakken. Als je daar dubbel op klikt kan je de tekst erin veranderen. Wanneer de vlakken te klein zijn om al je tekst in te zetten, kan je de tekst vlakken groter maken.
 • De voorbeeld CV’s zijn allemaal 1 pagina. Wanneer je tekst vlakken aanpast, zorg er dan wel voor dat alles nog steeds op dezelfde pagina past.
 • Als je klaar bent met de aanpassingen van je CV, kan je het document opslaan als PDF bestand. Je stuurt je CV nooit in Word, maar altijd in een PDF bestand, zodat er geen verspringingen kunnen plaatsvinden of aanpassingen gedaan kunnen worden.
 • Pas je persoonlijke presentatie aan op de functie waarnaar je solliciteert. Zo ziet een recruiter beter de aansluiting tussen jouw CV en de vacature.
 • Schrijf een korte motivatie voor de vacature waarin staat waarom jij geschikt bent voor deze functie en wat de aanknopingspunten zijn met je kennis en ervaring.


CV voorbeeld student zonder ervaring TIPS

Heb je nog geen ervaring en heb je toch een CV nodig? Geen probleem, met behulp van onze tips maak je een professioneel CV. 

 1. Omschrijf jouw toegevoegde waarde in een profiel tekst. In je profiel tekst geef je een korte weergave van wat je kan en wat je toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie waar je solliciteert. Omdat je nog geen ervaring hebt, zal je deze tekst zorgvuldig moeten opstellen. Wie ben je, wat kan je en waar ben je naar op zoek? Als je het moeilijk vindt om deze tekst te schrijven, schakel dan vooral hulp in van je omgeving. Leraren, ouders, vrienden, familie, als er mensen zijn die je goed kennen, zullen deze je kunnen helpen met je profiel. 
 2. Zet je vaardigheden op je CV. Vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel op je CV, waardoor er ondanks dat je geen ervaring hebt toch geschikt kan zijn voor de functie. Denk aan vaardigheden zoals softwarekennis, technische kennis, hobbymatige kennis.  
 3. Geen ervaring hoeft niet per definitie slecht te zijn. Sommige werkgevers zoeken juist starters zonder ervaring, dus houd dat goed in gedachte. Geen ervaring betekent dat je ook nog niet een bepaalde werkwijze hebt, in de volksmond wordt dat weleens "kneedbaar" genoemd. Dit vinden veel werkgevers een groot pluspunt en kan je best accentueren op je CV. De kennis is er, kom maar op met de ervaring!
 4. Stel je opleiding centraal op je CV. Als je een studie doet waarbij er veel modules en keuzevakken zijn, vermeld deze dan op je CV. Projecten, stages, bijzondere prestaties tijdens de studie, werk ze allemaal uit op je CV indien dit relevant is voor de vacatures waar je op solliciteert. 
 5. Zet stages apart op je CV. Deze kan je in plaats van de werkzaamheden (op dezelfde wijze) op je CV vermelden. 
 6. Vermeld je nevenactiviteiten. Heb je vrijwilligerswerk gedaan bij de voedselbank? Mensen geholpen met Belastingaangiftes via school? Penningmeester geweest van je vereniging? Deze nevenactiviteiten kan je net zoals de stages apart op je CV vermelden.
 7. Geef je CV een persoonlijk tintje. Met kleuren, een profielfoto, pakkende teksten. Zorg ervoor dat je CV aansluit op je persoonlijkheid en op het vakgebied. 


Zorg er verder voor dat  alle standaard informatie erop staat en dat de lay-out goed op elkaar is afgestemd. Als er lege delen zijn, kan je spelen met de lettertypes en groottes. CV voorbeeld student zonder ervaring- inhoud

Naam en NAW gegevens

We raden je aan om je naam ergens groot en duidelijk leesbaar op je CV te zetten. Zo springt je naam eruit. Je NAW (Naam, adres, woonplaats) gegevens kan je op verschillende plekken zetten, bijvoorbeeld met behulp van iconen.

 

Profiel- CV voorbeeld student zonder ervaring

In je profiel geef je een korte omschrijving van jou als persoon en welke toegevoegde waarde jij hebt. Dit onderdeel is voor jou als 15 jarige een belangrijk onderdeel omdat je nog niet veel kennis en ervaring zult hebben. Nou zijn de baantjes waar je op gaat solliciteren waarschijnlijk ook niet van het hoogste niveau, maar des te meer is het voor een potentiële werkgever belangrijk om te zien wat je motivatie is. Zorg voor een enthousiast stukje en vraag eens aan je ouders of anderen uit je omgeving wat ze ervan vinden. Misschien hebben ze nog goede tips of aanvullingen.

 

Opleiding

Hier geef je een overzicht van de opleidingen die je hebt gedaan, of waar je nog mee bezig bent. Je lagere school, middelbare school en je vakkenpakket staan hier vermeld. Je begint onderaan altijd met de oudste opleiding en bovenaan met de nieuwste. Ook vermeld je de naam van de school en de periode dat je er op school hebt gezeten. Als je een diploma hebt behaald dan zet je dat erbij.

 

Werkervaring

Hier zet je alles wat je aan werkervaring hebt. Welke functies je hebt gehad, bij welk bedrijf je hebt gewerkt en welke periode dat is geweest. Ook als is het een vakantiebaantje geweest van een paar weken, zet het er vooral bij. Vergeet ook je nevenactiviteiten niet op je CV te zetten, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

 

Interesses/ hobby’s

Door middel van je interesses en hobby’s kan je een beter beeld van jezelf geven. Zet ze daarom vooral op je CV. In onze voorbeelden hebben we ervoor gekozen om bij dit onderdeel gebruik te maken van pictogrammen. Deze zeggen voor op je CV genoeg en een eventuele toelichting kan je tijdens je sollicitatiegesprek geven.

 

Vaardigheden

Je vaardigheden zijn ook een belangrijk onderdeel van je CV. Kan je bijvoorbeeld met een bepaald computerprogramma werken? Kan je goed overweg met gereedschappen? Zet je vaardigheden er allemaal op.

 

Talenkennis

Ook je talenkennis zet je op je CV. Voor veel functies is het handig als je meertalig bent. Bijvoorbeeld in de horeca waar veel buitenlandse gasten komen is het handig als je nog een andere taal spreekt.

 


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

Bekijk ook de gratis CV templates op carlastemplates.com