CV Student Vaardigheden

CV Student vaardigheden - Als je een CV maakt, dan zet je daar waarschijnlijk ook je vaardigheden op. Welke vaardigheden je op je CV kan plaatsen en hoe je dit het beste doet als student, lees je op deze pagina. 


hoe kom je achter jouw Vaardigheden?

Je Vaardigheden zijn de dingen waar jij goed in bent, dat kunnen hard skills of soft skills zijn. Voor studenten zijn de vaardigheden een belangrijk onderdeel op je CV, lees er alles over op deze pagina.


CV Student Vaardigheden Stappenplan

De vaardigheden die worden gevraagd en jij ook beheerst zet je in ieder geval op je CV. Om een goede selectie te maken werk je als volgt:

 1. Maak een lijst van alle vaardigheden die jij hebt;
 2. Bekijk vervolgens de vacature goed door en zoek de vaardigheden waarnaar men naar vraagt. Soms worden de vaardigheden in een lijstje ergens opgesomd in de vacature, maar soms staan ze door de tekst heen en moet je even wat beter zoeken;
 3. Zoek de overeenkomsten tussen jouw profiel en de vaardigheden uit de vacature;
 4. Concentreer je op de vaardigheden die overeenkomen en voeg daar eventueel andere vaardigheden aan toe waarin jij uitblinkt.

Hoe dan ook is het belangrijk om te zorgen dat je de focus legt op de overeenkomende vaardigheden.


CV Maken - Vaardigheden

Bij het maken van je CV Student en motivatiebrief, kijk je goed naar de vacature en pas je het geheel aan op het profiel. Vaardigheden zijn hier een belangrijk onderdeel van en vaak worden deze opgesomd in de vacaturetekst. Als dat niet het geval is, kan je je verder verdiepen in de functie en welke vaardigheden van pas komen bij het uitoefenen ervan.


Als de vaardigheden niet gevraagd worden, dan zijn ze waarschijnlijk ook niet relevant, tenzij het natuurlijk een algemene belangrijke vaardigheid is. Niet relevante vaardigheden laat je vooral achterwege.


Als je niet veel ervaring hebt, of als je opleiding en ervaring niet exact aansluiten op het profiel, dan kunnen je vaardigheden de doorslag geven om jou wel als kandidaat op te nemen. Focus je op de vaardigheden en leg de nadruk op de mate waarin jij deze vaardigheden beheerst.


Voorbeeld Vaardigheden

Voorbeeld vaardigheden zijn onder andere:

 • Sociaal, samenwerken, leidinggeven, presenteren, instructies geven, inlevingsvermogen
 • Microsoft Office, Word, Excel, Powerpoint
 • Organisatorisch, plannen, strategie, diplomatie
 • Google, Analytics, Adwords
 • Programmeren, Python, Java, HTML
 • Digitale marketing, User Experiencie, SEO, Photoshop
 • Bouw, tekening lezen, aftimmeren

 

Soft skills zijn de vaardigheden zoals leidinggeven, communicatie en samenwerken. Hard skills zijn de vaardigheden zoals Programmeren, Java, HTML.
Welke vaardigheden zet je op je CV Student?

Het is vooral belangrijk dat je de juiste vaardigheden eruit laat springen en dat deze aansluiten op de vacature. Vermeld alles, zolang deze vaardigheden relevant zijn en een positieve bijdrage leveren voor jouw positie tijdens het solliciteren.

Vaardigheden zijn dus werkzaamheden waar je goed in bent, waar jij in uitblinkt. Vaardigheden zijn aan te leren en kan je tijdens je opleiding en werkervaring hebben opgedaan, maar ook bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van hobby’s.


Hoe zet je vaardigheden op je CV?

Je kunt de vaardigheden gewoon als een korte opsomming op je CV Student vermelden. Vaak wordt er een indicatie bij vermeld in hoeverre je over deze vaardigheid beschikt. Je kunt bijvoorbeeld een cijfer eraan toevoegen van 1-10, zodat de mate direct zichtbaar is. Ook kan je met 5 openen/ dichte rondjes de vaardigheid in een oogopslag kenbaar maken.


Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het een overzichtelijke opsomming is.


CV Student vaardigheden: In welke volgorde schrijf je de vaardigheden?

Bij dit onderdeel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de belangrijkste vaardigheden eruit springen. Bekijk de vacature goed en ga na welke vaardigheden van belang zijn voor de functie en jouw potentiële werkgever.


Wat zijn jouw vaardigheden en competenties?

Vaardigheden zijn de activiteiten/ werkzaamheden  waar jij goed in bent. Competenties ie een veel breder beeld en vergt vaak meerdere vaardigheden. Competenties bestaan uit opgedane kennis, (vaak verschillende) vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten.

Het kan soms lastig zijn om je vaardigheden en competenties in kaart te brengen. Zeker als je student bent en niet veel ervaring hebt op dit gebied.

Op internet kan je diverse (gratis) tests vinden die je op weg kunnen helpen om jouw vaardigheden en competenties in kaart te brengen. Aan de hand van verschillende vragen krijg je een goed beeld van je vaardigheden, welke je kan gebruiken op je CV Student.

Om je vaardigheden in kaart te brengen kan je ook je CV Student goed onder de loop nemen. Kijk naar de verschillende functies die je hebt uitgevoerd en bedenk welke vaardigheden daarbij horen. Als je er niet uitkomt, kan je de functie opzoeken op google en kijken welke vaardigheden er bij de verschillende vacatures worden gevraagd. Dan kan je vervolgens voor jezelf nagaan of je inderdaad over deze vaardigheden beschikt en in welke mate je de vaardigheid hebt.

Het is wel belangrijk dat je eerlijk bent over je vaardigheden en geen zaken gaat verzinnen. Dit geldt overigens voor je hele CV Student, eerlijkheid is altijd de beste keuze.

Zorg ervoor dat je de vaardigheden op je CV Student zet die aansluiten op de vacature. Je hebt maar weinig ruimte op je CV Student en het is daarom niet handig om overbodige informatie te vermelden.


Bekijk Voorbeeld Student CV. 

Bekijk hieronder een Voorbeeld van een student CV


CV-Voorbeeld-student-gratis

CV-Student-17-jarige

Bekijk ook de Voorbeeld Student CV's op carlastemplates.