CV voorbeeld student MBO

CV voorbeeld student MBO, maak eenvoudig een goed CV als student MBO. Met behulp van onze gratis templates in Word en onze tips heb je binnen no time je CV gemaakt. 
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Wil je liever gebruik maken van een ander template? Bekijk hier onze gratis voorbeeld templates in Word en ga direct aan de slag. Dit is een minimalistisch CV template, gemaakt in Microsoft Word. Je kunt dit CV hieronder downloaden en gratis gebruiken voor privé doeleinden. 


CV voorbeeld student MBO- download template

CV-Voorbeeld-Student-mbo

Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

Wat is een cv?

Een CV is een document waarin je jouw professionele achtergrond weergeeft. Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. Bij studenten ligt de nadruk vaak meer op de opleiding en vaardigheden, omdat je minder werkervaring zal hebben. Je kunt met een goed cv indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen.


CV voorbeeld student MBO algemene tips & trics

Als je nog niet zo veel ervaring hebt, kan het lastig zijn om je CV te maken. Wat moet je allemaal invullen? Kan je het CV wel vullen met de ervaring en opleidingen die je hebt? Wat moet er allemaal op een CV staan? We leggen het je allemaal uit, zodat je direct aan de slag kan gaan met je CV en eruit zal springen tijdens het sollicitatieproces. 


  1. Zorg ervoor dat je naam eruit springt op je CV. Zet je naam in grote letters, kies er een mooi lettertype bij en zorg voor een mooie uitstraling van het geheel. In bovenstaand voorbeeld hebben we ervoor gekozen om de naam te accentueren door er een soort logo van te maken. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats daarvan een foto in je CV te plaatsen. 
  2. Maak een goede profiel tekst. Dit is omdat je nog niet veel ervaring hebt een belangrijk onderdeel van je CV. In je profiel tekst geef je een korte omschrijving van jezelf en wat je toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie waar je solliciteert. Zijn er bepaalde dingen waarin jij uitblinkt? Ben je trots op bepaalde kwaliteiten van jezelf? Zorg ervoor dat je een pakkende tekst schrijft, waarin je jouw kwaliteiten goed weergeeft. Als je het moeilijk vind om zo'n verhaaltje over jezelf te schrijven, raden we je aan het eens aan je omgeving te vragen. Aan je ouders, leraren, vrienden, familie, of wie je dan ook kan bedenken die je ermee kan helpen. Vaak hebben anderen uit je omgeving best een goed beeld van jouw kwaliteiten, laat je verassen. 
  3. Schrijf al je ervaring op. Dit hoeft niet per definitie betaald werk te zijn. Het kan ook zijn dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan, of via je school stages of projecten hebt uitgevoerd. Al deze ervaring zegt iets over jouw kwaliteiten en zijn dus relevant om te vermelden op je CV. Zeker als je nog geen gericht betaald werk hebt gedaan. 
  4. Zet je vaardigheden op je CV. Je vaardigheden zijn taken of activiteiten waarin je bedreven bent. Het hoeft dus niet te zijn dat je ervoor geleerd hebt, of aantoonbare betaalde werkervaring hebt. Je kunt bijvoorbeeld als hobby bepaalde vaardigheden hebben ontwikkeld, denk aan kennis van een programmeertaal, sleutelen aan fietsen/ brommers, websites bouwen of kunnen werken met een bepaald softwaresysteem. Deze vaardigheden kunnen van belang zijn voor de functie en als dat zo is dan vernoem je ze op je CV. 

CV voorbeeld student MBO- uitleg onderdelen

Naam en NAW gegevens

We raden je aan om je naam ergens groot en duidelijk leesbaar op je CV te zetten. Zo springt je naam eruit. Je NAW (Naam, adres, woonplaats) gegevens kan je op verschillende plekken zetten, bijvoorbeeld met behulp van iconen.

 

CV voorbeeld student MBO Profiel

In je profiel geef je een korte omschrijving van jou als persoon en welke toegevoegde waarde jij hebt. Dit onderdeel is voor jou als 15 jarige een belangrijk onderdeel omdat je nog niet veel kennis en ervaring zult hebben. Nou zijn de baantjes waar je op gaat solliciteren waarschijnlijk ook niet van het hoogste niveau, maar des te meer is het voor een potentiële werkgever belangrijk om te zien wat je motivatie is. Zorg voor een enthousiast stukje en vraag eens aan je ouders of anderen uit je omgeving wat ze ervan vinden. Misschien hebben ze nog goede tips of aanvullingen.

 

Opleiding

Hier geef je een overzicht van de opleidingen die je hebt gedaan, of waar je nog mee bezig bent. Je lagere school, middelbare school en je vakkenpakket staan hier vermeld. Je begint onderaan altijd met de oudste opleiding en bovenaan met de nieuwste. Ook vermeld je de naam van de school en de periode dat je er op school hebt gezeten. Als je een diploma hebt behaald dan zet je dat erbij.

 

Werkervaring

Hier zet je alles wat je aan werkervaring hebt. Welke functies je hebt gehad, bij welk bedrijf je hebt gewerkt en welke periode dat is geweest. Ook als is het een vakantiebaantje geweest van een paar weken, zet het er vooral bij. Vergeet ook je nevenactiviteiten niet op je CV te zetten, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

 

Interesses/ hobby’s

Door middel van je interesses en hobby’s kan je een beter beeld van jezelf geven. Zet ze daarom vooral op je CV. In onze voorbeelden hebben we ervoor gekozen om bij dit onderdeel gebruik te maken van pictogrammen. Deze zeggen voor op je CV genoeg en een eventuele toelichting kan je tijdens je sollicitatiegesprek geven.

 

Vaardigheden

Je vaardigheden zijn ook een belangrijk onderdeel van je CV. Kan je bijvoorbeeld met een bepaald computerprogramma werken? Kan je goed overweg met gereedschappen? Zet je vaardigheden er allemaal op.

 

Talenkennis

Ook je talenkennis zet je op je CV. Voor veel functies is het handig als je meertalig bent. Bijvoorbeeld in de horeca waar veel buitenlandse gasten komen is het handig als je nog een andere taal spreekt.

 


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv voorbeelden op carlastemplates.com