Voorbeeld verkoopbriefvoorbeeld-office-button-alle-zakelijke-brieven
topvoorbeelden-alle-brief-voorbeelden

Voorbeeld verkoopbrief, 2 voorbeeld brieven om je product en of dienst te verkopen. Bekijk de opbouw van een verkoopbrief en download de gratis voorbeelden. 


Opbouw verkoopbrief

De standaard verkoopbrief bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Je start de verkoopbrief met de aandacht te trekken van de lezer. Dat kan door bijvoorbeeld een vraag te stellen, of een herkenbaar probleem te omschrijven. 
  2. Vervolgens vraag je de aandacht van je product. 
  3. Hierna geef je een verdere omschrijving van je product, eventuele resultaten, onderzoeken enzovoorts. 
  4. Je sluit de verkoopbrief af met een poging de lezer over te laten gaan tot koop. Geef daarbij aan waar en hoe de producten en/ of diensten kunnen worden aangeschaft. 

Voorbeeld verkoopbrief 1

Naam afzender

Straat en huisnummer afzender

Postcode en plaats afzender

 

Naam ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en plaats ontvanger

 

Plaats en datum

Betreft: voorbeeld verkoopbrief

 

Geachte heer/ mevrouw (Naam),

De verkoopbrief heeft een standaard opbouw. De eerste alinea start je met het trekken van de aandacht. Dat kan door bijvoorbeeld een vraag te stellen: “Heeft u ook altijd zo snel last van gespleten haarpunten?”

In de volgende alinea trek je de aandacht voor het product of de dienst die je wil verkopen.

“Gelukkig is er een manier om het proces van het splijten van de haarpunten aanzienlijk te vertragen. Wij hebben een productlijn ontwikkeld t wonderolie. Hierdoor gaat u het splijten van de haarpunten op een natuurlijke manier tegen.”

In de derde alinea volg je met een nadere uitleg van het product. “Wonderolie heeft de beste kwaliteiten om gespleten haarpunten tegen te gaan. In de oudheid werd het hier al voor gebruikt. Het is volledig op natuurlijke basis en dermatologisch getest door (naam instituut). Onder een testgroep van 100 personen is gebleken dat het splijten van de haarpunten met 50% is afgenomen.”

In de laatste alinea van de verkoopbrief spoor je de lezer aan tot het kopen van je product. Geef hier aan wat de prijs/ korting is en waar men het product kan kopen. “De resultaten zijn verbluffend. Met onze nieuwe productlijn gaat u de gespleten haarpunten op een natuurlijke wijze tegen. We mogen u ter introductie een korting geven van 30% op de gehelde productlijn met de wonderolie. U kunt onze producten bestellen via (website) of kopen bij de (winkel).”

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam afzender

Handtekening afzender

Voorbeeld verkoopbrief 2

Naam afzender

Straat en huisnummer afzender

Postcode en plaats afzender

 

Naam ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en plaats ontvanger

 

Plaats en datum

Betreft: voorbeeld verkoopbrief 2

 

Geachte heer/ mevrouw (Naam),

Maar liefst 30% van de mobiele telefoons raken beschadigd, verloren of gestolen. Door de hoge prijs van de telefoons is dat een grote schadepost die velen niet kunnen ondervangen. Gelukkig is er een manier om je hiertegen te verzekeren.

Met de  “verzeker je telefoon” verzekering van “bedrijf” ben je ervan verzekerd dat je telefoon gerepareerd wordt of dat je een nieuwe telefoon ontvangt binnen 24 uur. Zo ben je snel weer bereikbaar en heb je geen plotselinge hoge kostenpost.

Het “verzeker je telefoon” pakket is een soliede verzekering voor als er ets met je telefoon gebeurt. Naast de snelle service voor vervanging, bieden wij bij reparatie een vervangend gelijkwaardig toestel aan.

Wil jij ook verzekerd zijn van je bereikbaarheid? Sluit jij je aan bij al je voorgangers die de verzekering al bij ons hebben afgesloten? Wanneer je ons belt, kan je binnen 5 minuten je verzekering afsluiten. Wij zijn bereikbaar op (telefoonnummer). Je kunt ook een aanvraag doen via onze website op (website).

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam afzender

Handtekening afzender

Download de voorbeeld brieven

Download voorbeeld verkoopbrief 1

Download voorbeeld verkoopbrief 2

Volg ons op Twitter en bekijk de nieuwste voorbeeld documenten.