Brief naamswijzigingvoorbeeld-office-button-alle-zakelijke-brieven
topvoorbeelden-alle-brief-voorbeelden

Brief naamswijziging bedrijf, de bedrijfsnaam kan worden gewijzigd bij de kamer van koophandel. Hiervoor kan je een formulier downloaden en invullen. Het is niet nodig om langs te gaan bij een kantoor van de kamer van koophandel. Wanneer je het formulier invult, kan je het opsturen naar de kamer van koophandel. 

De bedrijfsnaam mag niet gelijk zijn of sterk lijken op een bestaande bedrijfsnaam. Bij de kamer van koophandel op de website kan je checken of je gewenste bedrijfsnaam al bestaat of dat er een naam is die er veel op lijkt.


Bij het uitkiezen van een bedrijfsnaam zijn er een aantal regels:

  • De bedrijfsnaam moet eerlijk zijn, je mag bijvoorbeeld geen accountant in je bedrijfsnaam verwerken wanneer je geen accountant bent. Een je mag jezelf niet Naam & partners noemen als je bijvoorbeeld een ZZP-er of een eenmanszaak bent.
  • Je mag geen merknamen van anderen gebruiken. Er mag geen verwarring ontstaan of bepaalde gevestigde merken bij jou vandaag komen.
  • Niet alle leestekens zijn toegestaan, wel toegestaan zijn de volgende tekens: @ & + -. Overige leestekens zijn niet toegestaan in de bedrijfsnaam.
  • Er mag geen verwarring ontstaan met andere bedrijven door gelijkenissen. Wanneer je naam enigszins lijkt op een andere bedrijfsnaam, maar je twijfelt of het toch zou kunnen, kan je altijd in gesprek gaan met het betreffende bedrijf. Misschien heeft het bedrijf er geen problemen mee als je geen concurrent bent omdat je in een andere regio werkzaam bent of omdat je in een andere bedrijfstak werkt.

Waar je verder aan kan denken bij het kiezen van een bedrijfsnaam

  • Wanneer je plannen hebt om internationaal te gaan werken, kan je denken aan een naam die daarvoor het beste geschikt is.
  • Controleer de domeinnamen voordat je de definitieve naam kiest zodat je weet of je de naam voor de website ook kan gebruiken. Controleer ook de internationale domeinnamen wanneer je van plan bent om internationaal te gaan werken.

Voorbeeld brief naamswijziging

Naam afzender

Straat en huisnummer afzender

Postcode en plaats afzender

 

Naam ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en plaats ontvanger

 

Plaats, datum

Betreft: brief naamswijziging

 

Geachte heer/ mevrouw (Naam),

Per (datum) gaat (oude naam van het bedrijf) verder onder de naam (nieuwe naam van het bedrijf).

Wij hebben gekozen voor deze naamswijziging omdat (hier kan je een reden geven waarom het bedrijf voor een naamswijziging heeft gekozen). 

De nieuwe naam betekend (hier kan je de betekenis geven van de nieuwe naam, bijvoorbeeld een combinatie van namen of een speciale betekenis).

Onze overige bedrijfsgegevens blijven hetzelfde, hieronder hebben we ze voor de zekerheid voor u opgesomd:

 

Nieuwe bedrijfsnaam

Straat en huisnummer

Postcode en plaats

 

Postbus nummer

Postcode en plaats van de postbus

 

Telefoonnummer

Email adres

BTW nummer

KVK nummer

Bankrekening nummer

 

Wij verzoeken u onze naamswijziging door te voeren binnen uw organisatie. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam afzender

Handtekening afzender

Download voorbeeld brief naamswijziging

Volg ons op Twitter en bekijk de nieuwste voorbeeld documenten.