Opmaak nieuwsbriefvoorbeeld-office-button-alle-zakelijke-brieven
topvoorbeelden-alle-brief-voorbeelden

Opmaak nieuwsbrief, een nieuwsbrief is een brief die met regelmaat wordt gestuurd en waarin het nieuws van een organisatie of bedrijf wordt vermeld. Dat kunnen diverse nieuwsfeiten zijn, maar de nieuwsbrief heeft vaak een bepaald onderwerp. Nieuwsbrieven worden vaak gestuurd door commerciële instellingen om aandacht te vragen voor een product en of dienst.


Opmaak nieuwsbrief

Er kan gekozen worden voor verschillende soorten opmaak voor de nieuwsbrief. Belangrijk is dat je begint met de meest interessante informatie. Verder kan er gekozen worden voor een ouderwetse brief opmaak, of voor een opmaak met veel afbeeldingen. 

Digitale nieuwsbrief

De nieuwsbrieven worden vaak digitaal gestuurd. Als je je ergens inschrijft op internet, of als je iets koopt op internet wordt je vaak automatisch aangemeld voor een nieuwsbrief. Er staat dan vaak een vinkje wat je handmatig aan of uit kan zetten om een nieuwsbrief te ontvangen. Het is verplicht om in een nieuwsbrief een makkelijke mogelijkheid aan te bieden om je uit te schrijven voor de brief. Meestal staat er onderaan de nieuwsbrief een linkje naar een uitschrijf pagina. Wanneer je daar op klikt wordt je omgeleid naar een pagina waar je je voor de nieuwsbrief kan afmelden.

Programma nieuwsbrief

Een nieuwsbrief kan in de gewone mail worden gemaakt, of er kan gekozen worden voor een speciaal programma. Het voordeel van een speciaal programma is dat er op het gebied van design veel meer mogelijkheden zijn.

 

Een veel gebruikt programma om een nieuwsbrief in te maken is mailchimp. Dit is een gratis programma en zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt in mailchimp eenvoudig je huisstijl implementeren en mooie design brieven maken.

Wanneer je zelf niet handig bent met computerprogramma’s of design, is het ook mogelijk om daar een bureau voor in te schakelen. Er zijn veel gespecialiseerde bureaus die de opmaak van de nieuwsbrief kunnen ontwerpen. Een voorbeeld bederijf die mooie designs maakt is newsletter2go.

Tips opmaak nieuwsbrief

Voordat je start met het maken van de nieuwsbrief is het belangrijk om goed na te denken over de doelgroep. Afhankelijk van de ontvangers van de brief kan je de inhoud opstellen. Wat vindt je doelgroep interessant? Op welke wijze kan je het beste met ze communiceren? Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep aangemeld blijft voor de brief? Door van te voren goed na te denken over de doelgroep kan je zorgen voor een betere kwaliteit.

 

In een nieuwsbrief is het verder van belang om te starten met de meest interessante informatie voor de ontvanger. Zo zorg je ervoor dat de ontvangers gelijk getriggerd worden. Je kunt er ook voor kiezen om alleen pakkende eerste alinea’s in de nieuwsbrief te vermelden, waarbij de ontvanger door kan klikken naar een online omgeving van de nieuwsbrief.

 

Houdt er rekening mee dat vaak de afbeeldingen niet direct mee komen en dat de ontvanger daar nog een handeling voor moet verrichten. Test de brief eerst bij jezelf om te kijken hoe hij binnen komt.

 

Volg ons op Twitter en bekijk de nieuwste voorbeeld documenten.