Brief naar Belgievoorbeeld-office-button-alle-zakelijke-brieven
topvoorbeelden-alle-brief-voorbeelden

Bij een brief naar Belgie gelden er andere tarieven en procedures. Bekijk hieronder de informatie met betrekking tot de brief en een voorbeeld brief. Van het frankeren van de brief, tot het posten van de brief en tips voor het versturen van de brief.

Frankering brief naar Belgie

Voor post binnen de EU zijn internationale zegels. Afhankelijk van de zwaarte van de brief zijn verschillende tarieven. 1 Internationale zegel is EURO 1,40 en is geschikt voor post tot 20 gram. Tussen de 20 en 50 gram moeten 2 internationale zegels worden gebruikt en tussen de 50 en 100 gram gelden 3 internationale zegels.

Formaat brief naar Belgie

Er geldt ook een minimum en maximum formaat van de brieven. Minimaal is het poststuk 14x9 centimeter en maximaal 38x26,5x3,2 centimeter.

Posten brief naar Belgie

De brief kan je op dezelfde wijze op de post doen zoals je bij de Nederlandse post gewend bent, in de oranje PostNL brievenbussen of je kunt hem afgeven op het postkantoor. Wanneer je twijfelt of je voldoende postzegels op de brief hebt geplakt, kan je hem laten wegen bij het postkantoor. Lees hieronder meer tips voor het versturen van een brief naar Belgie.

Tips bij brief naar Belgie

  • Twijfel je over het gewicht of formaat van je brief? Je kunt ook naar het postkantoor en daar de brief laten frankeren. Zo weet je zeker dat er voldoende postzegels op de brief komen.
  • Als het een belangrijke brief is kan je hem beter aangetekend versturen.
  • Wanneer je waardevolle producten naar het buitenland verstuurt, kan je deze laten verzekeren (tot een bedrag van EURO 500)
  • Wanneer er haast zit bij het versturen van de brief, kan je de brief via de internationale spoed service versturen. In dat geval komt de brief de volgende dag al aan.

Voorbeeld brief naar Belgie

Naam afzender

Straat en huisnummer afzender

Postcode en plaats afzender

 

Naam ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en plaats ontvanger

PER GEWONE EN AANGETEKENDE POST

 

Betreft: brief naar Belgie

 

Plaats en datum

 

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij wil ik mijn huur opzeggen van het adres (straat, huisnummer, postcode en plaats). Ik wil de huur opzeggen per (datum), met inachtneming van de opzegtermijn van 1 maand.

Graag ontvang ik een bevestiging van de opzegging en ontvang ik graag een datum en tijdstip wanneer de eindinspectie plaats zal vinden.

 

Met vriendelijke groet,

 


Naam afzender

Handtekening afzender

Download voorbeeld brief naar Belgie

Download hieronder de voorbeeld brief naar Belgie. 

Volg ons op Twitter en ontvang als eerste de nieuwe updates.