cv voorbeeld simpele templates

CV voorbeeld simpele templates, een CV is een document waarin je jouw professionele achtergrond weergeeft. Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. Je kunt met een goed cv indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen.
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


Met onze gratis voorbeelden maak je binnen no time het perfect CV! Kies de format die het beste bij je past, download het sjabloon in Word en pas de gegevens aan. Een CV maken is nog nooit zo simpel geweest. Wel of geen hobby’s? Lees onze tips en maak binnen een handomdraai je CV helemaal up to date en van deze tijd. Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. Je kunt met een goed cv indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen.


Opbouw CV

Als je een cv maakt is het belangrijk om te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Lees de vacature goed door en gebruik de kernwoorden uit de vacature die overeenkomst met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Een standaard cv is als volgt opgebouwd:

 • Persoonlijke informatie: naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kan je een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 • Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen.
 • Werkervaring: alle relevante werkervaring met functietitel, bedrijfsnaam en data.
 • Vaardigheden: Soft skills en hard skills.
 • Andere relevante informatie: bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten.cv voorbeeld simpele templates

 • 100% gratis
 • Snel en makkelijk te downloaden in Word
 • Makkelijk aan te passen
 • Gratis handboek
 • Modern
 • Creatief
 • Maak indruk
 • Professioneel

CV VOORBEELD SIMPELE TEMPLATES

CV-voorbeeld-33
CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-35
CV-voorbeeld-19
CV-voorbeeld-13
CV VOORBEELD SIMPELE TEMPLATES

CV-voorbeeld-18
CV-voorbeeld-31
CV-voorbeeld-Word-8


voorbeeld-cv-tips

CV opbouw

Als je een cv maakt is het belangrijk om te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Lees de vacature goed door en gebruik de kernwoorden uit de vacature die overeenkomst met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Een standaard cv is als volgt opgebouwd:

 1. Persoonlijke informatie: naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kan je een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 2. Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen.
 3. Werkervaring: alle relevante werkervaring met functietitel, bedrijfsnaam en data.
 4. Vaardigheden: Soft skills en hard skills.
 5. Andere relevante informatie: bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten.


Modern en creatief CV

Een modern CV bestaat uit een aantal vaste onderdelen, welke overzichtelijk vermeld staan op 1 pagina. Het grote verschil met tussen een modern CV en een ouderwets CV is het aantal pagina´s. Waar voorheen alle informatie tot in detail op het CV werd gemeld, geef je in een modern CV in 1 pagina, met 1 oogopslag, de kern van je kennis en kunde weer. 

Beoordeling van je CV, de 6 seconden regel

Uit onderzoek is gebleken dat de recruiters die je CV beoordelen, daar gemiddeld 6 seconden per CV voor gebruiken. Je hebt dus maar een zeer korte tijd om indruk te kunnen maken met je CV. Dat is ook de reden dat de moderne CV´s maar uit een enkele pagina bestaan en enkel een beknopte weergave van je kennis en kunde is. 


De belangrijkste onderdelen waar je op wordt beoordeeld staan hieronder, waarbij de 80/20 regel geldt. 


80% van de 6 seconden wordt gebruikt voor het beoordelen van: 

 • Je naam
 • Je huidige functie en werkgever en de start en einddatum van je huidige functie
 • De functienaam, werkgevers en start en einddata van je eerdere functies
 • Je opleidingen

20% van de 6 seconden wordt gebruikt voor het beoordelen van:

 • Je competenties, steekwoorden die belangrijk zijn voor de functie

Competenties (ook vaardigheden, kernkwaliteiten, deskundigheid, vaardigheid genoemd)

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de competenties een belangrijk onderdeel van een CV. 20% van de tijd van de beoordeling gaat uit naar de competenties. Per functie kunnen de belangrijke competenties verschillen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden. 


Vrachtwagenchauffeur: CE rijbewijs, code 95.

Inkoper: Nevi1, Nevi2

Projectleider: Prince 

Koelmonteur: STEK, F-gassen

Office Manager: Microsoft Office: Word, Excel, Powerpoint


Je kunt de vaardigheden in verschillende mates beheersen. In het moderne CV wordt dat vaak op een bepaalde manier aangegeven. Door bijvoorbeeld een aantal sterren of rondjes erachter te zetten van 1 tot 5. 

Handboek Gratis CV template

Tekstblokken

Alle gratis voorbeeld CV’s zijn opgebouwd uit tekstblokken met tekst en afbeeldingen erin verwerkt. De teksten kunnen worden aangepast door dubbel te klikken op het betreffende tekstblok.

Je kunt de tekstblokken wijzigen door de rand van het desbetreffende tekstblok uit te rekken of in te krimpen, door de rondjes te slepen.


tekstblok-cv

Lettertype en lettergrootte

Alle gratis voorbeeld CV’s zijn gemaakt met het lettertype Calibri standaard, de grootte verschilt per onderdeel. Je kunt dit eenvoudig wijzigingen door de tekst in het betreffende tekstblok te selecteren en een ander lettertype te kiezen.

cv-lettertype

Kleur van de tekst wijzigen

Je kunt eenvoudig de kleur wijzigen door de betreffende tekst te selecteren en een andere kleur te kiezen.

cv-tekst

Foto wijzigen

De foto’s staan als achtergrond op een vorm van Word. Je kunt de vorm wijzigen door de afbeelding te selecteren (zorg dat de ronde vakjes zichtbaar zijn) en bij Opmaak- Vormopvulling een andere afbeelding te kiezen.

cv-afbeelding

Pictogrammen aanpassen

In sommige templates wordt bij het onderdeel hobby’s gebruik gemaakt van pictogrammen. Je kunt deze eenvoudig wijzigen door de pictogram te selecteren en bij opmaak te kiezen voor Graphic wijzigen-Van pictogrammen.  

cv-pictogrammen

CV opslaan

Je CV sla je tussentijds op in Word. Het kan zijn dat je automatisch opslaan gebruikt. Wanneer je het CV wil versturen, doe je dat in PDF. Je gaat naar Bestand-opslaan en kiest in plaats van Word voor PDF. 

cv-opslaan

Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button

Bekijk ook de gratis voorbeeld CV's op Carla's Templates.