CV voorbeeld 14

CV voorbeeld 14, zwart wit CV template in Microsoft Word. Bekijk onze vele gratis voorbeeld CV templates en maak binnen een handomdraai je eigen CV. Een CV is een document waarin je jouw professionele achtergrond weergeeft.

Op je cv staat een overzicht van jouw ervaring, opleiding en vaardigheden. Je kunt met een goed cv indruk achterlaten op je toekomstige werkgever en daarmee zorgen dat je op gesprek zal komen. Met behulp van onze (gratis) cv voorbeelden en tips, maak je binnen no time je cv zodat je jouw droombaan kan binnenhalen.


Download CV voorbeeld 14 

Download het CV voorbeeld in Microsoft Word en ga direct aan de slag! Binnen een handomdraai heb je een nieuw CV, helemaal van deze tijd. 

cv voorbeeld 14

Bekijk-sjabloon-button-image

Download cv voorbeeld in Microsoft Word. 


Download Instructie: Als je voor Download kiest, verschijnt er een ZIP bestand bij je downloads. Dit bestand kun je uitpakken, waarna je het Word bestand Direct kunt Bewerken
cv-voorbeeld-2023-button
tips-cv-voorbeeld-button


CV Maken

Als je een cv maakt is het belangrijk om te zorgen dat je de punten uitlicht die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Lees de vacature goed door en gebruik de kernwoorden uit de vacature die overeenkomst met jouw ervaring, opleiding en vaardigheden.

Een standaard cv is als volgt opgebouwd:

 • Persoonlijke informatie: naam, telefoonnummer en e-mailadres. Eventueel kan je een foto toevoegen en andere relevante informatie zoals je woonplaats.
 • Opleiding: alle relevante opleidingen en cursussen.
 • Werkervaring: alle relevante werkervaring met functietitel, bedrijfsnaam en data.
 • Vaardigheden: Soft skills en hard skills.
 • Andere relevante informatie: bijvoorbeeld referenties, bijzondere prestaties, certificeringen en nevenactiviteiten.Bekijk en download onze best lopende (gratis) cv templates

CV-voorbeeld-34
CV-voorbeeld-25
CV-voorbeeld-7
CV-voorbeeld-18

Hulp nodig bij CV voorbeeld 14?

Als je een beetje overweg kan met Microsoft Word zal het geen probleem zijn om het CV verder aan te passen. 

We hebben gebruik gemaakt van tekst vakken. De tekst kan je eenvoudig wijzigen door er dubbel op te klikken. 

Het is wel van belang dat je zorgt dat je gegevens passend zijn. Dit kan je eventueel veranderen door het lettertype aan te passen in grootte. 

Je kan eventueel vakken toevoegen of verwijderen door er 1 x op te klikken en op kopiëren/ verwijderen te drukken. 

CV voorbeeld 14: PROFIEL

In je profiel geef je een korte omschrijving van wie jij bent en wat je kan. Wat is je toegevoegde waarde voor de organisatie waar jij solliciteert? Waarom ben jij nou juist zo geschikt voor de functie? Hier kan je je enthousiasme laten zien en je zelf onderscheiden van de andere sollicitanten. Hou het bij relevante informatie, gebruik geen vage termen en vermijd vaktaal. Vaak zal een 1e screening van de sollicitaties worden gedaan door iemand van personeelszaken en die zal misschien niet alle vaktermen kennen. 


Je kunt er voor kiezen om een pasfoto te plaatsen op je CV, maar dat is absoluut niet verplicht. Denk jij dat het een toegevoegde waarde heeft op een positief verloop? Voeg dan zeker je pasfoto toe, maar zorg er wel voor dat het een goede foto is die aansluit op de functie. Du bijvoorbeeld van hoe jij er uit ziet als jij op een dag naar je werk gaat. 

CV voorbeeld: Contactgegevens

Bij de contactgegevens hebben we gebruik gemaakt van pictogrammen uit het lettertype social media circled. Je kan ook andere pictogrammen gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft, of de icons helemaal weglaten. 

CV voorbeeld: Overig

Zorg er in het algemeen voor dat je alleen relevante informatie op je CV vermeldt en dat je niet te veel in herhaling valt. De ruimte is beperkt en een recruiter kijkt maar een paas seconden naar je CV voor een eerste screening. Daarom is het van belang dat de belangrijkste onderdelen eruit springen en dat je CV interessant is om verder te lezen.


Met behulp van je linkedin kan je verdere verdieping geven op je opleidingen en werkervaring. Als je een goed uitgewerkt profiel hebt, dan kan je daar zeker naar verwijzen in je CV. 

CV voorbeeld 14 onderdelen

CV VOORBEELD 14: PERSONALIA

De personalia staan boven aan het CV en is het eerste waar het oog op zal vallen.

 • Naam: Helemaal bovenaan vermeld je je naam op een manier dat deze eruit springt, in grote letters en dikgedrukt.
 • Email: Zorg dat je een professioneel e-mailadres op je CV hebt staan. S
 • LinkedIn: Je LinkedIn is een handige vermelding op je CV. Het neemt weinig ruimte in beslag en als ze meer informatie over je willen weten, kunnen ze deze gemakkelijk benaderen. Zie je LinkedIn account als een verlengstuk van je CV.
 • Adresgegevens: In principe volstaat je plaatsnaam.
 • Overige gegevens zoals nationaliteit, geboortedatum zijn niet verplicht en voeg je alleen toe als je denkt dat de gegevens van positieve invloed zijn voor je sollicitatieproces.


CV VOORBEELD 14: PROFIEL

In je profiel geef je een korte weergave van je kwaliteiten, ervaring, ambities en drive. Het is een soort geschreven elevator pitch, waarin je in het kort je toegevoegde waarde omschrijft. Vermijd lege termen, standaard opsommingen en ingewikkelde termen. Hou het simpel, gericht en bij jezelf, waarbij het natuurlijk wel van belang is dat je persoonlijke presentatie aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.


CV VOORBEELD : OPLEIDINGEN

Hier geef je een korte opsomming van de opleidingen en cursussen die je hebt afgerond. Als je een opleiding niet hebt afgerond maar wel bijvoorbeeld deelcertificaten hebt behaald, zijn deze ook de moeite waard om te vermelden.

Natuurlijk wel in aansluiting op de vacature, je zwemdiploma en veterdiploma horen hier niet thuis.

 • Bovenaan staan de laatst genoten opleidingen;
 • Geef aan of je het diploma hebt behaald en vermeld eventuele relevante modules;
 • Vermeld alleen relevante opleidingen en cursussen. Als je een Bachelor diploma hebt, hoef je bijvoorbeeld niet te vermelden dat je je lagere school diploma hebt. Je hebt beperkte ruimte op de CV, dus gebruik die ruimte goed en vermeld alleen informatie met toegevoegde waarde;


CV VOORBEELD : WERKERVARING

Bij je werkervaring geef je een opsomming van de functies die je hebt gehad in het verleden. Dit is een belangrijk onderdeel voor werkgevers, omdat het aangeeft of je ervaring hebt die aansluit bij het gevraagde profiel. 

 • Vermeld bij elke relevante werkervaring de naam van het bedrijf, de periode dat je er hebt gewerkt (maand/ jaar), de functie die je hebt gehad en de voornaamste taken.
 • Als je niet wil dat je werkgever weet dat je aan het solliciteren bent en daarom de bedrijfsnaam niet wil noemen, vermeld dan de branche en het type bedrijf en dat deze informatie kan worden opgevraagd.
 • Bij algemenere functies zijn de taken van belang om te vermelden. Een engineer is bijvoorbeeld zo’n algemeen begrip en heeft meer verdieping nodig om duidelijk te maken wat je precies hebt gedaan.
 • Laat werkervaring die niet relevant is weg. Dat je als bijbaantje tijdens je studie kranten hebt bezorgd is bijvoorbeeld niet relevant als je inmiddels je Bachelor hebt behaald en al jaren functies hebt uitgeoefend in die richting.  Het kan weer wel relevant zijn als je als student net op de arbeidsmarkt komt kijken. 
 • Hou de werkervaring wel zo beknopt mogelijk. Een uitgebreide verdieping is niet nodig als de functie voor zich spreekt.CV VOORBEELD : VAARDIGHEDEN

Niet iedereen vermeldt de vaardigheden op een CV, maar deze kunnen wel een grote positieve bijdrage leveren. Misschien heb je niet de gevraagde opleiding of werkervaring, maar ben je wel in staat de functie uit te oefenen door de vaardigheden die je bezit. 

Er wordt steeds meer gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van een kandidaat. Welke persoonlijke kwaliteiten heb je die aansluiten op de functie? Denk hierbij weer goed na of de kwaliteiten een positieve meerwaarde hebben op je sollicitatieproces. Waarschijnlijk heb je tijdens je opleiding je persoonlijke kwaliteiten wel behandeld. Als je geen idee hebt wat het inhoudt, kan je het even googelen en dan vind je er genoeg informatie over. 


Is dit toch niet de lay-out die je zoekt? Bekijk ook onze andere gratis CV templates, er staan er inmiddels meer dan 100 op onze website. Van minimalistisch tot design CV's. Bekijk ook de gratis cv templates op carlastemplates.com


iconen-op-je-cv

Iconen op je cv

Hoe plaats je iconen op je cv? 

Lees de verschillende methoden om iconen op je cv te plaatsen en download gratis de PNG iconen in het zwart, blauw, of grijs. 


iconen-op-je-cv-button